Jabuka Kaki 'Hahciya' - saksija 7lit

kom Japanska jabuka - Diospyros Kaki

Jabuka Kaki 'Hahciya' - saksija 7lit
Jabuka Kaki 'Hahciya' - saksija 7lit
Jabuka Kaki 'Hahciya' - saksija 7lit
Jabuka Kaki 'Hahciya' - saksija 7lit
Jabuka Kaki 'Hahciya' - saksija 7lit
Jabuka Kaki 'Hahciya' - saksija 7lit
Jabuka Kaki 'Hahciya' - saksija 7lit
Jabuka Kaki 'Hahciya' - saksija 7lit
KM 45.00 KM 35.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Zreli plodovi su prilično sočni i slatkog okusa zahvaljujući značajnom sadržaju glukoze. Sadrži vitamine A i C i ima mnogo vlakana.
JAPANSKA JABUKA KAKI 'HACHIYA'

Hachiya ima lijepo lišće, atraktivnu koru i primamljivo narančasto voće. U kasnu jesen, nakon što lišće otpadne, možete vidjeti kakije kako vise s grana poput nježno svjetlucavih ukrasa.
Ovo je jedan od najpopularnijih kakija za komercijalnu proizvodnju i distribuciju u trgovinama. Plodovi u obliku žira su pikantni i slatki i mogu se jesti kada su plodovi mekani, a kora sazrije do duboke narančasto-crvene boje. Najbolji pokazatelj da su plodovi zreli je kada lišće počne opadati u jesen, a plodovi su dosta mekani.

Hachiya hurmašice imaju izrazito oblik žira i opor su kad su nezrele.Kada sazrijeva narančasta kora postaje prozirnija, a sam plod postaje iznimno mekan na dodir i zahtijeva nježno rukovanje. Zreli plod ima okus poput križanca cimeta i marelice, a vrlo je cijenjen zbog svog okusa.

Hachiya kaki je samooprašujuća vrsta kakija
Kaki podnosi različita tla, ali kao i mnoge druge biljke, najbolje uspijeva na dubokom, dobro dreniranom, visokoorganskom tlu bogatom hranjivim tvarima. Drveće ima dugačak korijen, tako da se biljka ne bi trebala premještati nakon što se usadi. Orezujte kako biste zadržali željeni oblik.Posadite svoje stablo na punom suncu u rupu dovoljno veliku da raširi korijenje.
Drveće ima dugačak korijen, tako da se biljka ne bi trebala premještati nakon što se usadi. Orezujte kako biste zadržali željeni oblik.

Kaki možda neće odmah procvjetati ili uroditi plodom. Trebaju imati 4-6 godina prije nego što počnu davati plodove. Kad to učine, trebale bi svake godine donositi plodove, iako obilan urod jedne godine može uzrokovati manji urod sljedeće.  
-Dozrijeva u oktobru.
-Kalemljena.
-Samooplodna.

Sadnja i njega stabla

Sadnja
Kaki se uspješno uzgaja u dubokom, dobro dreniranom, blago kiselom tlu. Mjesto koje ima puno sunca idealno je za drvo, iako se može tolerirati i djelomična sjena. Također imaju snažan glavni korijen, pa je potrebna dublja rupa za sadnju od većine stabala. Sadite drveće na udaljenosti od 3m jedno od drugog, ali ostavite više prostora ako namjeravate uzgajati veće stablo.

Stabla kakija također se mogu uzgajati u saksijama i čuvati u negrijanom podrumu ili garaži tokom zime. Ako se uzgajaju u posudama, ova stabla treba presaditi svake druge ili treće godine sa svježim tlom. Sadnice sadite u univerzalni supstrat kako biste izbjegli zagađivače i izbjeglo zbijanje korova oko korijena unutar posude u budućnosti.
U hladnim klimatskim uvjetima, držite ih zaštićenim dok se vanjske temperature ne zagriju i ne nestane mogućnost smrzavanja. Premjestite biljku na zaštićeno, sunčano mjesto, po mogućnosti s južnim položajem. Zalijevajte po potrebi, kada je supstrat u saksiji suh na dodir centimetar ispod površine. Izbjegavajte prekomjerno i prečesto zalijevanje, jer to stvara okruženje za truljenje korijena i druge probleme povezane s korijenjem. Kako vaše stablo raste, moći ćete povećati veličinu saksije kako biste imali više prostora za rast. Ograničavanje korijenja u manjoj posudi može ograničiti rast i proizvodnju plodova. Možete očekivati ​​da ćete uzgajati stabla kakija u spremnicima od 7 lit, ​​10 lit, ​​20 lit i većim prema potrebi.

Zalijevanje
Duboko zalijevajte stabla kakija, ali ne prečesto. Zasadite drveće u dobro drenirano tlo i napravite gredu oko zone kapanja. Ovo osigurava da drveće ima dobar bunar za zalijevanje oko korijena za prikupljanje vode. Nova stabla redovito zalijevajte, otprilike 1 – 2 puta sedmično tokom proljetne sezone rasta. Povećajte učestalost zalijevanja na 2 – 3 puta sedmično tokom toplih ljetnih dana. Kako se temperature smanjuju u jesen, smanjite učestalost zalijevanja na jednom sedmično. Prekinite zalijevanje tokom zime dok je drvo u stanju mirovanja.

Gnojidba
Naš najbolji savjet u vrijeme sadnje: nemojte gnojiti. Mlada stabla kakija su vrlo osjetljiva na gnojiva. Nakon nekoliko godina, ako zrelo lišće nije tamnozeleno i rast izdanaka je manji od stope godišnje, primijenite uravnoteženo gnojivo (kao što je 10-10-10) u kasnu zimu ili rano proljeće. Imajte na umu da kod kakija pretjerana gnojidba može uzrokovati prerano opadanje plodova.

Rezidba
Stabla kakija mogu narasti vrlo visoko, ali mnoga ih orezuju kako bi njihova stabla bila visoka 3-4m.
Orežite stabla kakija zimi dok miruju. Odrežite vrh kako biste spriječili da postane previsok i spriječili rast bočnih grana. Uklonite sve nove izrasline ispod kalema, niske grane prema središtu stabala. Prorijedite stablo ljeti kako biste uklonili suhe grančice i vodopije.
Kako biste poboljšali strukturu i smanjili mogućnost izmjeničnog roda, orežite je jednom godišnje. Sve ostale grane orežite za 1/3 do pupoljka koji je okrenut u smjeru u kojem želite da drvo raste. Najbolji je otvoreni oblik vaze.

Spektakularne zdravstvene dobrobiti kakija:
Smanjuje upalu
Čišćenjem štetnih slobodnih radikala i toksina iz oksidirajućih zdravih stanica u tijelu, ove organske komponente u kakiju sprječavaju sezonske infekcije kašlja, prehlade, vrućice i kroničnih poremećaja kao što su dijabetes, rak , bolesti srca, artritis i demencija.
Jača zdravlje srca
Prepuna vitamina E koji opskrbljuje zdravim nezasićenim masnoćama i dijetalnim vlaknima koja reguliraju razinu kolesterola, kaki je odličan dodatak prehrani za jačanje zdravlja srca.
Ublažava probavne smetnje
Bogatstvo vitamina B – B1, B2, B3, kao i topivih vlakana u kakiju pružaju izvanredne zasluge za zdravlje probavnog sustava. Dok vitamini skupine B reguliraju razgradnju ugljikohidrata, bjelančevina, masti za optimalan metabolizam i razinu energije, vlakna omogućuju nesmetano pražnjenje crijeva i sprječavaju probleme nadutosti, vjetrova, zatvora.
Poboljšava zdravlje očiju
Kaki sadrži obilne količine vitamina A, kao i karotenoidne antioksidanse – lutein, zeaksantin, koji daju zapanjujuće poticaje za zdravlje očiju. Ovi korisni sastojci pospješuju rad optičkih organela – mrežnice, rožnice, leće, spojnice i stimuliraju cirkulaciju krvi u vidnom živcu.
Obogaćuje teksturu kože
Prožet bezbrojnim spojevima za pomlađivanje kože, kaki je lijek za liječenje mnoštva kožnih problema. Bogatstvo vitamina C, E, plus katehin antioksidansi nude protuupalna svojstva za liječenje akni, tamnih mrlja, ožiljaka, osim što usporavaju starenje kože i minimiziraju pojavu bora i bora. Konzumacija plodova kakija kao takvih ili u sokovima, salatama uklanja dosadnu kožu sklonu prištićima i otkriva čist, svijetao ten bez mrlja.
Bori se protiv bakterijskih infekcija
Tanini prisutni u kakiju mogu djelovati protiv bakterija koje mogu uzrokovati infekcije pluća. Smanjenjem upale uzrokovane bakterijskim infekcijama, voće može zaštititi tijelo od bakterija i omogućiti mu da ostane u dobrom zdravlju.
Može pomoći u upravljanju dijabetesom
Unatoč tome što su super slatke, kaki su relativno sigurne za ljude koji imaju dijabetes  ako se konzumiraju u ograničenim količinama. Sastojci kakija mogu inhibirati enzime α-amilazu i α-glukozidazu koji su mogući uzroci dijabetesa metaboliziranjem ugljikohidrata u glukozu.
Izbjegnite rizik od raka
Može spriječiti oksidativni stres, koji je povezan s neurološkim stanjima poput Alzheimerove bolesti i mnogih vrsta raka. Ovi antioksidansi pomažu spriječiti ili usporiti oštećenje stanica suprotstavljanjem oksidativnom stresu i pomoći u borbi protiv nestabilnih molekula koje se nazivaju slobodni radikali.



Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Značajke proizvoda

Vrsta Agrum
Vrsta sadnice kontejnirana