Kivi mini 'Jang Bai Giant' 1L

kom Actinidia arguta, sadnica mini kivija

Kivi mini 'Jang Bai Giant' 1L
Kivi mini 'Jang Bai Giant' 1L
Kivi mini 'Jang Bai Giant' 1L
Kivi mini 'Jang Bai Giant' 1L
Kivi mini 'Jang Bai Giant' 1L
KM 12.00 KM 10.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
Šifra artiklavitro052
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Sadnica sibirskog (mini) kivija u saksiji 2L.
SIBIRSKI MINI KIVI 'CHANG BAI GIANT'
Sibirski kivi naziva se često i mini kivi ili bavarski kivi. Mnogi ga nazivaju još i Issai, po najpoznatijoj sorti ovog kivija.
Sorta koja daje izuzetno velike, zelene plodove (tzv. mini kivi) koji se mogu jesti s korom. Ovo je snažno rastuća puzavica koja se penje sa savitljivim izdancima oko oslonaca, naraste do 8 metara visine. Jednogodišnji izdanci dugi su 2-3 metra. Listovi su ovalni, tamnozeleni, au jesen mijenjaju boju u žutu. Biljka cvate u maju, proizvodi isključivo ženske cvjetove, stoga je za oprašivanje i zametanje plodova potrebna gotovo rastuća muška biljka iste vrste'. Plodovi su veliki, pljosnati, dugi su 4-5 cm i teški do 20 g, sazrijevaju u oktobru, vrlo su ukusni. Plod počinje 3-4 godine nakon sadnje.
Od običnog kivia razlikuje se po tome šta je otporan na hladnoću i moguće ga je uzgajati u oštrim kontinentalnim uvjetima. Osim toga ima manji plod i nije ga potrebno guliti. Kao šta je rečeno najvažnija osobina je otpornost na niske zimske temperature. Izdrži ovisno o sorti i do -30°C u mirovanju. Iako dobro podnosi kasne mrazeve, ipak nužno je da za vrijeme porasta mladica ne bude mraza jer bi moglo doći do smrzavanja mladica i pupova. Zahtijeva tople položaje, zaštićene od vjetra, osunčano, plodno, vlažno i dobro drenirano tlo.  Može se saditi na sjenice, pergole, žičane ograde i na žicama razapetim između stupova.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Značajke proizvoda

Pakiranje-posuda Saksija 2L
Vrsta Agrum
Boja Zelena
Vrsta sadnice kontejnirana

Sve oznake