Sibirski kivi 1L

kom Actinidia arguta, sadnice sibirskog kivija

Sibirski kivi 1L
KM 12.00 KM 10.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla7-108
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Mini kivi (lat. Actinidia arguta, a koriste se još nazivi sibirski kivi ili bavarski kivi) odličan je za uzgoj u kontinentalnom području
SIBIRSKI KIVI

Sibirski kivi naziva se često i mini kivi ili bavarski kivi. Mnogi ga nazivaju još i Issai, po najpoznatijoj sorti ovog kivija.
Od običnog kivia razlikuje se po tome šta je otporan na hladnoću i moguće ga je uzgajati u oštrim kontinentalnim uvjetima. Osim toga ima manji plod i nije ga potrebno guliti. Kao šta je rečeno najvažnija osobina je otpornost na niske zimske temperature. Izdrži ovisno o sorti i do -30°C u mirovanju. Iako dobro podnosi kasne mrazeve, ipak nužno je da za vrijeme porasta mladica ne bude mraza jer bi moglo doći do smrzavanja mladica i pupova.
Plodovi sibirskog kivia su sitniji u odnosu na obični kivi (težine oko 25 g) , ali za razliku od njega, slađeg su okusa. Po veličini odgovaraju plodovima klasičnih sorti šljive. Plodovi su zelenkaste boje s nekada crvenkastim nijansama, bez dlačica na pokožici tako da se ne trebaju guliti i mogu se cijeli konzumirati. Plodovi se beru tokom oktobra i početkom novembra.


Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Značajke proizvoda

Vrsta Agrum
Boja Zelena
Vrsta sadnice kontejnirana

Sve oznake