Sibirski limun - saksija 2L

kom Poncirus trifoliata, sibirski limun

Sibirski limun - saksija 2L
Sibirski limun - saksija 2L
KM 18.00 KM 15.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla7-301
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Poncirus, sibirski limun, gorka ili trolisna naranča je najotporniji citrus, odnosno agrum na hladnoću.
SIBIRSKI LIMUN - PONCIRUS TRIFOLIATA

Poncirus, sibirski limun, gorka ili trolisna naranča je najotporniji citrus, odnosno agrum na hladnoću. Podnosi od – 20 do – 25°C, po nekim izvorima i do -30°C bez većih oštećenja. Biljka potječe iz sjeverne i središnje Kine te Koreje i lijepo je dekorativno drvo, te se često uzgaja kao ukrasna forma, posebno kad počne rađati. Moguće ga je bez većih problema uzgajati na otvorenom u kontinentalnim krajevima.
Sibirski limun nije potrebno preko zime unositi, ni štititi od mraza. Nije potrebno kalemljenje, ni rezidba. Sredstva za zaštitu se ne koriste, tako da je dobijeni proizvod u potpunosti organski. Potrebno je provremeno prihraniti stajnjakom i zalivanje. A za uzvrat, dobivate drvo puno mirišljavih limunova.
Ovaj limun zri u periodu od septembra do oktobra i najbolji je kada padne na zemlju, tada je u potpunosti zreo. Razlikuje se od klasičnog limuna po tome što ima puno sjemenki, nije toliko sočan i manji je. Kora nije glatka kao kod običnog limuna, već je blago čupava. Okus i aroma su poput kombinacije limuna i grejpfruta. Stablo je puno izuzetno oštrog trnja.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Značajke proizvoda

Pakiranje-posuda Saksija 2L
Vrsta Agrum
Vrsta sadnice kontejnirana