Narandža 'Washington' 7lit

kom Citrus aurauntium

Narandža 'Washington' 7lit
Narandža 'Washington' 7lit
Narandža 'Washington' 7lit
Narandža 'Washington' 7lit
Narandža 'Washington' 7lit
Narandža 'Washington' 7lit
Narandža 'Washington' 7lit
Narandža 'Washington' 7lit
Narandža 'Washington' 7lit
Narandža 'Washington' 7lit
KM 55.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Stablo naranče Washington Navel jedno je od najpopularnijih stabala agruma za uzgoj u svijetu i najomiljenije stablo naranče za uzgajivače u dvorištu. Ovo drvo je lako uzgajati i zahtijeva manje njege od ostalih stabala naranče. 
NARANDŽA 'WASHINGTON'

Stablo naranče Washington Navel jedno je od najpopularnijih stabala agruma za uzgoj u svijetu i najomiljenije stablo naranče za uzgajivače u dvorištu. Ovo drvo je lako uzgajati i zahtijeva manje njege od ostalih stabala naranče. 
Evo još jedne zabavne činjenice o ovim legendarnim stablima naranče: stablo naranče iz Washingtona nema sjemenke, pa se ne može uzgojiti iz sjemena. Washington pupkaste naranče moraju se uzgajati cijepljenjem na podloge za sadnice ili okuliranjem. 

Washington Navel naranče i karakteristike stabla
Većina stabala naranče nisu izrazito snažna stabla, a stablo naranče Washington nije iznimka od tog pravila. Njihove krošnje su okrugle i viseće, a stablo naraste do srednje veličine kada sazri.
Velike okrugle naranče koje rađa ovo drvo imaju šljunčanu narančinu koru koja se lako guli. Pupak, koji je zapravo mali sekundarni plod, povremeno će viriti iz vrha ploda.
Washingtonske naranče sazrijevaju u kasnu jesen i ranu zimu, ali te će se naranče dobro držati na drvetu i do tri mjeseca nakon sazrijevanja bez gubitka njihove cjelovitosti ili kvalitete. Također su vrlo dobre za skladištenje.
Stablo naranče Washington Navel ima mirisne i slatkaste bijele cvjetove. Lišće na ovom drvetu je zimzeleno.. 

Zone sadnje
Stablo naranče iz Washingtona dobro raste u tropskim regijama,
Ako namjeravate uzgajati stablo naranče Washington Navel u kontejneru, može se uzgajati i u regijama sa minimalnom temperaturom -25oC

Veličina i razmak
Drvo naranče Washington u punoj veličini narasti će između 2 i 4,5 m visoko. Širina zrelog stabla je između 2,5 i 3,5 m. 

Oprašivanje
Stablo naranče Washington ne zahtijeva oprašivač. Imajte na umu da cvjetovi na stablu Washington Navel naranče nemaju održivi pelud, tako da neće poslužiti ni za oprašivanje drugih stabala citrusa. Budući da im nedostaju održive ovule i funkcionalni pelud, ovo stablo citrusa daje plodove bez sjemenki.

Njega stabla
Stablo naranče iz Washingtona divno je jednostavno za uzgoj. Ovo drvo treba plodno, dobro drenirano tlo da bi uspjelo. Ako drvo uzgajate u hladnijoj klimi, morat ćete ga premjestiti u kuću kad zahladi.

Sunčeva svjetlost

Kao i većina stabala naranče, stablo naranče Washington uspijeva na punom suncu. Vašem stablu treba između 8 i 12 sati sunčeve svjetlosti svaki dan.
Ako svoje stablo Washington Navel uzgajate unutra, stavite ga pokraj prozora okrenutog prema jugu. Štoviše, područje mora imati dobar protok zraka. U mračnijim zimskim mjesecima možete dopuniti sunčevu svjetlost vašeg stabla svjetlima za rast.

Zalijevanje

Ako svoje stablo posadite u posudu, morat ćete ga zalijevati češće nego ako ga posadite vani u zemlju. Ovo drvo voli nisku do umjerenu vlažnost. Međutim, nemojte dopustiti da tlo postane vlažno. Kako biste testirali suhoću, provjerite gornja 1-2 cm tla. Ako vam je tlo suho do te dubine, potrebno je zaliti biljku.

Orezivanje
Kako bi se potaknula bolja proizvodnja plodova i rast, stablo naranče Washington treba redovito orezivati. Da biste podrezali svoje stablo, odrežite mrtve, slomljene i bolesne grane dok se razvijaju. 
Također biste trebali ukloniti grane koje se križaju ili trljaju. Time ćete potaknuti naviku rasta prema van koja je idealna za ovo drvo i omogućiti sunčevoj svjetlosti da dopre do svake grane. 

Plodovi Washington naranče
Washingtonsko stablo naranče daje slatko voće koje je sočnije i slađe od mnogih drugih naranči, s jasnim okusom citrusa. 
Možete koristiti Washington naranče u bilo kojem receptu koji zahtijeva naranče. Njegova je korica također ukusna! Budući da su ove naranče bez sjemenki i tako prirodno slatke, savršene su za jelo iz ruke, pravljenje svježe cijeđenog soka ili dodavanje u recepte i salate.
Također možete pripremiti sačuvane recepte kao što je marmelada od naranče kako biste unijeli okus sunca u svoj doručak tijekom cijele godine. Marmelada u malenim staklenkama od želea također je prekrasan dar.

Čuvanje naranči
Što se tiče očuvanja ovih naranči, gotovo je nemoguće nabrojati sve moguće načine na koje to možete učiniti. Ako ste blagoslovljeni velikom berbom, na internetu možete pronaći mnoštvo ideja za konzerviranje, zamrzavanje, pa čak i sušenje viška voća.
Konzerviranje naranči oduvijek je bio posebno popularan način čuvanja ovog sočnog i ukusnog voća. Nakon što su vaše naranče "odložene", možete ih koristiti u voćnim salatama ili receptima tijekom cijele godine. Također su prekrasni u staklenkama za konzerviranje — konzervirani bilo u dijelovima ili cijeli.
Osušene kriške naranče su prekrasne i mirisne u potpuriju. Možete ih koristiti i kao ukras. Za uživanje u ovom ukusnom koncentriranom okusu stavite osušene kriške u vrč ledenog čaja ili domaće limunade. Učinak će biti jednako lijep koliko i ukusan. 
Jeste li znali da u zamrzivač možete staviti i cijelu naranču? To vam omogućuje da izvučete jedan za pripremu svježe cijeđenog soka od naranče tijekom cijele godine. Jedan od naših omiljenih savjeta za zamrzavanje naranči je iscijediti sok od naranči i zamrznuti sok u posudama za led. Nakon što se vaše male kockice soka od naranče zalede, stavite kockice soka u veliku vrećicu za zamrzavanje. Kasnije ih možete otopiti za čašu svježeg soka ili koristiti u receptima. Jedan od najpopularnijih načina očuvanja svakog dijela naranče je sušenje ili zamrzavanje korice za buduću upotrebu. 
Vaš će okus ostati aromatičan do godinu dana, a izvrstan je u voćnom kruhu i brzim kruhovim

Zdravstvene prednosti naranče
Kada razmišljate o zdravstvenim dobrobitima naranče, prva stvar koja vam pada na pamet je vitamin C.  Citrusi  sadrže obilje vitamina C koji podržava imunitet. Ipak, naranče pružaju nekoliko drugih mogućih zdravstvenih dobrobiti poput spojeva koji se bore protiv raka i hidratiziraju.
Pomoć s hidratacijom
Pomaže kod probave
Pomaže u regulaciji razine šećera u krvi i inzulina
Zasititi vaš apetit na dulje vrijeme
Održavanje pražnjenja crijeva redovitim
Polako povećavajte unos vlakana. Previše vlakana može brzo uzrokovati gastrointestinalne (GI) smetnje, poput nadutosti. 7
Smanjite salo na trbuhu
Sadržaj vlakana u narančama pomaže u smanjenju kolesterola i trbušne masnoće, odnosno visceralne masnoće.
Podržite imunološki sustav
Pomaže pri apsorpciji željeza
Manji rizik od raka
Moglo bi poboljšati kognitivnu funkciju
Naranče nude širok raspon zdravstvenih prednosti. Naranče su zasitne i pune vitamina, minerala i biljnih spojeva koji pomažu u prevenciji kroničnih bolesti i pomažu u održavanju zdrave tjelesne težine. Postoji mnogo načina za uživanje u naranči, od jedenja cijele do dodavanja naribane kore i preljeva.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Značajke proizvoda

Vrsta Agrum
Vrsta sadnice kontejnirana