Mongolska borovnica - SLEYT, saksija 0,5 l

kom Sadnica iz Poljske - kotejnerska sadnica - in vitro uzgoj

Mongolska borovnica - SLEYT, saksija 0,5 l
Na upit *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla1-205
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Artikal isporučujemo samo po narudžbi u toku proljetne i jesenje sezone.
Trenutno primamo narudžbe za nadolazeću isporuku.

   

Kontejnerska sadnica Mongolske borovnice Sleyt (pakovanje P9). Dobivena „In vitro“ tehnologijom uzgoja. Otporna je na štetočine i bolesti. 100% bezvirusna.
Mongolska borovnica


Latinski naziv: Amelanchier alnifolia

Engleski naziv: ServiceberryAmelanchier alnifolia raste kao veliki grm ili manje drvo koje ponekad razvija podzemne stabljike. Cvasti sadrže 5 – 12 cvjetova, koji se razvijaju na kratkim, lisnatim mladicama, a ponekad i na vrhovima prošlogodišnjih izboja. Bobice su loptasto jabučastog oblika, na početku crvene, kasnije postaju crne boje i obično su prekrivene voštanom prevlakom. Voće je sočno i slatko, nezahtjevna je po pitanju zemljišta. Uspjevaju u siromašnom, stjenovitom i suhom zemljištu.


Sorta Sleyt
(Amelanchier alnifolia)

Ima usporen rast, može narasti do visine  2 - 2.5 m. Lišće u jesen postaje crvene boje. Voće je slatko, duguljastog oblika, veličine od 10 – 12 mm, tamno plave boje i prekriveno je voštanom prevlakom. Rana sorta, dozrijeva u šestom mjesecu. Privlači insekte i ptice. Otporna je na hladnoću.

Osnovne osobine sadnice:    

Kontejnerska sadnica Mongolske borovnice Sleyt (pakiranje P9). Dobivena „In vitro“ tehnologijom uzgoja. Otporna je na štetočine i bolesti. 100% bezvirusna.


Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju