Ogrozd crveni 'SPINE FREE' 1,5 lit

kom Ribes uva-crispa, sadnica u saksiji

Ogrozd crveni 'SPINE FREE' 1,5 lit
Ogrozd crveni 'SPINE FREE' 1,5 lit
Ogrozd crveni 'SPINE FREE' 1,5 lit
Ogrozd crveni 'SPINE FREE' 1,5 lit
Ogrozd crveni 'SPINE FREE' 1,5 lit
Ogrozd crveni 'SPINE FREE' 1,5 lit
KM 9.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla1-538
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Ogrozd je pravi rudnik vitamina A i C, mangana, kalija i dijetetskih vlakana. U nešto manjim količinama sadrži pantotensku kiselinu, folate, tiamin, piridoksin, bakar, kalcij, fosfor i magnezij. Samo 100 grama bobica sadrži tek 44 kalorije i 25 posto dnevne količine preporučenih dijetetskih vlakana što ga čini idealnom hranom za mršavljenje.
Shema popusta
  • 1 = KM 9.00
  • 30 = KM 6.50
  • 100 = KM 6.00
  • 300+ = KM 5.00
OGROZD SPINEFREE - Ribes Uva Crispa

'Ribes uva-crispa spine free' je ogrozd svijetlocrvenih plodova. Grm je praktički bez trnja, što olakšava branje plodova.
Ogrozd cvate u aprilu sa zelenkastim cvjetovima koji su privlačni pčelama i bumbarima.
Plodovi su srednje krupni, okrugli i svijetlocrveni i mogu se brati u julu.
Bobice su izuzetno sočne i imaju svjež i blago kiselkast okus. Formiraju se u grozdovima i odmah su jestivi.  Bogat su  izvor vitamina A i C, mangana, kalija te dijetetskih vlakana.
Grm je otporan na mraz i niske tempetrature (25°C), tako da će sigurno preživjeti zimu. Raste u visinu od 1 do 1,5m.  Zimi gubi lišće i tada je ujedno i pravo vrijeme za orezivanje.
Voli otvoreno, sunčano i ne previše vlažno tlo. Pogoduju joj plodna humusna tla sa pH 5,5-7.

Zalijevanje
Ogrozd zahtijeva više vode u tri faze svog života: sredinom proljeća, kada rastu nove grane; kasno proljeće, kada počinje razdoblje plodova; i rano ljeto, kada plod naraste . Osobito u fazi kada plod raste, i lišće i plod će rasti u isto vrijeme, stoga će biti potrebna velika količina vode.
Osim pravovremenog zalijevanja tijekom ovih ključnih faza kada treba više vode, također morate prilagoditi količinu vode ovisno o vremenu i vlažnosti tla. Između proljeća i sredine ljeta, kad god se površina potpuno osuši, vrijeme je za zalijevanje
Gnojidba
Svake godine u proljeće treba primijeniti potpuno razgrađeno organsko gnojivo kao osnovno gnojivo. Također biste trebali primijeniti gnojivo još dva puta godišnje, početkom i sredinom ljeta, prvi put s fokusom na dušik i kalij, a drugi put s fokusom na fosfor i kalij. Možete koristiti i sporo oslobađajuće gnojivo, ali izbjegavajte prevelike količine dušičnog gnojiva, jer previše toga može uzrokovati pojačan rast grana, što nije dobro za rod..
Sunčeva svjetlost
Ogrozd preferira mjesto s dovoljno sunčeve svjetlosti . Bolje ga je smjestiti na mjesto gdje će imati cjelodnevno ili barem pola dana sunčeve svjetlosti, inače će to utjecati na cvjetanje ogrozda i može uzrokovati pretjerani rast lišća i smanjenje prinosa plodova. Osim toga, nedostatak sunca može dovesti do bobica loše kvalitete ili slabog okusa. Stoga se biljke ne smiju saditi preblizu jedna drugoj, kako bi bile dovoljno izložene suncu. Ako vrijeme postane jako vruće, možete postaviti mreže za zasjenjivanje koje će blokirati jaku sunčevu svjetlost, što će spriječiti biljke od opeklina.
Orezivanje
Ogrozd treba rezati dva puta godišnje, zimi i ljeti. Rezidba pomaže u održavanju zdravog rasta, tako da će biljke dati kvalitetnije plodove. Također, ako vidite obješene grančice, oslabljene grane, zbijene stabljike ili grane koje su bolesne, trebate ih odmah orezati.
Kod rezidbe zimi ostavite samo 4-5 jakih bazalnih izdanaka, ostavljajući svaki izdanak s 4-5 pupova. U četvrtoj godini nakon sadnje sadnica će biti otprilike 16-20 zdravih grana. U to vrijeme od podnožja odrežite 4-5 slabih grana ili bilo koje grane koje su slabo plodonosne. U isto vrijeme odaberite 4-5 novih grana koje će zamijeniti one koje su bile orezane.
Ljetnu rezidbu obično treba provesti nakon što cvijeće uvene. U to vrijeme odrežite sve tek iznikle grane i kratke grančice, tako da središnji dijelovi biljke mogu dobiti više sunčeve svjetlosti. Uklanjanje suvišnih grančica također može olakšati branje plodova. Imajte na umu da se grane koje su procvjetale ne smiju orezivati ​​jer će uroditi plodom.
Tlo
Ogrozd se može prilagoditi različitim tipovima tla, iako preferira pjeskovito ilovasto tlo ili glineno ilovasto tlo koje je vlažno i dobro drenirano, s neutralnim ili blago kiselim pH od 6-7 . Ako je tlo alkalno, možete dodati malo vapna za podešavanje pH. Plitko korijenje znači da morate često obrađivati ​​tlo, osiguravajući da gornji sloj tla bude što rahliji kako bi se potaknuo duboki rast korijena.
Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Značajke proizvoda

Vrsta bobičasto voće
Način proizvodnje In vitro

Sve oznake