Ruska borovnica 'INDIGO GEM' 1,5lit

kom Lonicera kamtschatica - Haskap, Kamčatka

Ruska borovnica 'INDIGO GEM' 1,5lit
Ruska borovnica 'INDIGO GEM' 1,5lit
Ruska borovnica 'INDIGO GEM' 1,5lit
KM 11.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Indigo Gem Haskap jedna je od najboljih sorti za uživanje u svježem stanju. Voće je slatko i odlično se koristi u desertu
KAMČATSKA BOROVNICA 'INDIGO GEM' - Lonicera kamtschatica

Glavna svojstva: slatkog okusa, najbolje je jesti svježe, dobar oprašivač usred sezone
Izlaganje: puno sunca do djelomične sjene
Vlažnost tla: vlažno tlo
Razdoblje cvatnje: od aprila do maja
Razdoblje plodonošenja: juni
Otpornost na temperature:  -45,5 °C
Visina i širina zrelog grma (maks.): visina: 5 stopa (1,5 m) širina: 5 stopa (1,5 m)
Upotreba: voćnjaci, živice, zasloni, opća upotreba u vrtu, plantaže
Indigo Gem Haskap jedna je od najboljih sorti za konzumiranje u svježem stanju. Voće je slatko i odlično se koristi u desertu. Maksimalni zabilježeni sadržaj šećera je 17°Bx (Brix) što 'Indigo Gem' čini jednom od najslađih sorti. Njegovi duguljasti plodovi prosječno teže 1,3 grama. 'Indigo Gem' je sorta srednje sezone, sa sporim sazrijevanjem plodova koji nudi dugo razdoblje berbe! Plodovi se mogu brati do kraja juna. Daje u prosjeku 4 kg (max 5 kg) plodova meda po biljci ili 13,2 t/ha (max 16,5 t/ha). Kako bi se povećalo unakrsno oprašivanje i dobio veći prinos, preporučuje se sadnja sorte 'Aurora' (još jedna sorta srednje sezone) u blizini 'Indigo Gem'. Uspravni grm 'Indigo Gem' može dostignuti 1,5m visine i 1m širine. Njegov kompaktan habitus i karakteristike neopadanja ploda čine ovu sortu pogodnom za komercijalnu proizvodnju ili sadnju u kućnim vrtovima.
Uzgoj i njega
Haskap se smatra nezahtjevnim grmljem, vrlo je otporan na mraz i sušu, pod uvjetom da im se osiguraju pravi uvjeti. Najbolje raste na sunčanim položajima; Dobro uspijeva i u polusjeni. Najbolji urod postići ćemo ako haskap posadimo na blago kiselim tlima (pH 5,5 - 6,5).
Sadnja haskapa
Ako planiramo ručnu berbu, sadnice kamčatske bobice 'Vostorg' sadimo svakih 1,5 m u redu, držeći razmak između pojedinih redova oko 2,5-3 m.
U slučaju strojne berbe (kombajnom) grmovi se mogu saditi gušće, au pojedinim redovima ostaviti veći razmak (0,6-0,7 m x 4-4,2 m).
Sjetimo se da kamčatski grmovi ne podnose prekomjerno zadebljanje izbojaka. Prije sadnje tlo treba opskrbiti stajskim gnojem u dozi od 30 t/ha. Da bi prinos bio dovoljno visok, treba posaditi 2-3 različite sorte koje će se međusobno oprašivati.
Rezidba
Bobice kamčatke se uopće ne orezuju prvih 4-5 godina nakon sadnje. Prvi rez od se radi nakon cca 5 godina (ovisno o potrebi) radi uklanjanja starih mladica. Zahvaljujući tome, mlađi izdanci će dobiti više svjetla, a mi ćemo dobiti priliku da formiramo grm.
Rezidba se može obaviti nakon berbe plodova ili prije cvatnje.

Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Poljskoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Značajke proizvoda

Pakiranje-posuda Posuda - P9/0,5l
Korijenov sustav Kontejniran
Proizvedeno u Poljska
Vrijeme sadnje i isporuke tokom cijele godine

Sve oznake