Lješnjak dvogodišnji - Istarski dugi

kom Corylus avellana (sadnice golog korijena)

Lješnjak dvogodišnji - Istarski dugi
Lješnjak dvogodišnji - Istarski dugi
Lješnjak dvogodišnji - Istarski dugi
Lješnjak dvogodišnji - Istarski dugi
Lješnjak dvogodišnji - Istarski dugi
Lješnjak dvogodišnji - Istarski dugi
Lješnjak dvogodišnji - Istarski dugi
KM 6.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla2-102-3
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Grm  ove  sorte  je  dosta  bujan: više ide u širinu nego u visinu, pa ima loptasti oblik. U poređenju sa nekim drugim sortama daje  redovniju  i  obilniju  berbu,  a  manje  strada  od  lijeskotoča  jer  ima  tvrdu  ljusku. Vrh mu je nazubljen, sužen i savijen, tako da se plod ne vidi. Omotač je sastavljen od 2 lista, koji su sa jedne strane spojeni.

LJEŠNJAK HALSKI DIV - Corylus avellana

Stara je sorta nastala u Francuskoj, poznata kao „Merveille de Bollwiller“. Raste kao kompaktan grm visine 4-6m. Plod je velik, kupastog oblika s izraženim bridovima i brazdama po dužini. Prosječna težina plodova je 3 do 4g, a randman 45%. U grozdovima dolazi do 5 plodova, u prosjeku 2 do 3. Jezgra je plemenitog i ugodnog okusa. Kožica se lagano ljušti prilikom prženja. Sazrijeva u septembru, izvor su visokokvalitetnih bjelančevina, "dobrih masti", vlakana, vitamina B, folata, željeza i drugih minerala. Halski div je izvrstan oprašivač za srednje i kasne sorte. Dobar mu je oprašivač divlja lijeska. Tla za uzgoj trebaju biti prozračna,sa blago nagnutim terenom, ph 5,5-7,0.
Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Češkoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.
Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs
Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Značajke proizvoda

Visina/Promjer (cm) 70-80/15-20cm, 50-70cm
Korijenov sustav golog korijena, svježe
Preporuka za narudžbu Tokom cijele godine

Sve oznake