Vinova loza - Bianco 1,5L

kom Vitis white

Vinova loza - Bianco 1,5L
Vinova loza - Bianco 1,5L
Vinova loza - Bianco 1,5L
Vinova loza - Bianco 1,5L
Vinova loza - Bianco 1,5L
Vinova loza - Bianco 1,5L
KM 10.00 KM 9.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla8-102 PL
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Bianco je jedna od otpornih sorti. Plodovi su zeleno - žute boje. Stolna je sorta, pogodna za eko uzgoj. Vrlo je popularna sorta među potrošačima zbog svoje slatkoće i jer je vrlo dobro podnosi transport.
Vinova loza BIANCO - Vitis white

Vinova loza Bianco je stolna sorta, vrlo stara sorta porijeklom iz Italije. Ovo je  tipična sorta bijelog grožđa, iako postoji i crvena sorta koja je u poređenju sa bijelom puno rijeđa. Grozd je srednje velik i koničnog oblika i može doseći težinu 350 gr. Bobice su lako prepoznatljive po karakterističnom izduženom obliku i po žuto-zelenoj boji, ima tanku a čvrstu kožicu, meso je hrustavo, vrlo aromatično i slatko. Za tu sortu poznato je da dozrijeva dosta kasno, u zadnjim danima septembra u toplijim područjima i u oktobru u hladnijim područjima. Početak vegetacije je u prvoj i drugoj dekadi aprila. Ta sorta je vrlo popularna među potrošačima zbog svoje slatkoće i jer  vrlo dobro podnosi transport.

Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Poljskoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.


Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs


Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Značajke proizvoda

Pakiranje-posuda Saksija 1,5L
Proizvedeno u Poljska
Način proizvodnje In vitro