Brusnica Američka - PILGRIM 1L

kom Sadnica iz Poljske, ekstra klasa, in vitro uzgoj, dvogodišnja

Brusnica Američka - PILGRIM 1L
KM 9.00 KM 7.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla1-608-1
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Vaccinium vitis-idaea-Brusnica,Cranberry (Vaccinium macrocarpon -američka)

   


Kontejnerska sadnica Američke brusnice Pilgrim (pakiranje P9). Dobivena „In vitro“ tehnologijom uzgoja. Otporna je na štetočine i bolesti. 100% bezvirusna.
Shema popusta
  • 1 = KM 7.00
  • 10 = KM 6.00
  • 50 = KM 5.50
  • 100 = KM 5.00
  • 200 = KM 4.50
  • 500+ = KM 4.00
Američka brusnica

Latinski naziv: Vaccinium macrocarpon
Engleski naziv: Cranberry

Sorta Pilgrim
(Vaccinium macrocarpon)

  • ukrštao Prolific i McFarlin, uzgajao H. B. Bain, 1930. god
Sorta ima snažan rast, od 0.10 do 0.15 m visine, ali njeni izboji mogu narasti i do 1.8 m dužine. Lišće je zimzeleno, prosječne veličine, kožaste strukture i tamno zelene boje. Pupoljci se nakon sadnje pojavljuju u sedmom i osmom mjesecu, ali cvjetaju tek u šestom mjesecu naredne godine. Voće je ovalno i krupno (1.9 cm dugo, 1.6 cm u prečniku i težine su od 1.4 – 1.6 g.), sa ljubičasto - crvenom kožicom. Bobice su prekrivene jakom voštanom prevlakom. Okus je blago kiseo, ali jako aromatičan. Ne preporučuje se da se konzumiraju sirove, ali su jako pogodne za komercijalnu obradu. Plodonosi obilno u desetom mjesecu i imaju dug rok valjanosti. Sadrže mnoge vitamine, organske kiseline, antocijane, karotenoide, tanine i pektine, zbog čega imaju ljekovita svojstva i jačaju otpornost ljudskog organizma na bolesti. Preferira kisela i vlažna zemljišta, jer se korijeni razvijaju plitko (do 0.25 m). Takođe joj odgovaraju humusna i tresetna tla. Jako se dobro prilagodila zimskim klimatskim uvjetima.

Osnovne osobine sadnice  

Kontejnerska sadnica Američke brusnice Pilgrim (pakiranje P9). Dobivena „In vitro“ tehnologijom uzgoja. Otporna je na štetočine i bolesti. 100% bezvirusna.


Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju