Vinova loza - Pinot noir 1,5L

kom Vitis Pinot noir, saksija

Vinova loza - Pinot noir 1,5L
Vinova loza - Pinot noir 1,5L
Vinova loza - Pinot noir 1,5L
Vinova loza - Pinot noir 1,5L
Vinova loza - Pinot noir 1,5L
Vinova loza - Pinot noir 1,5L
KM 10.00 KM 9.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla8-103 PL
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Sorta je porijeklom je iz Francuske, pokrajine Burgundije. Bogat je izvor vitamina A, B1, B2, B6 i C. Također sadrži veliku razinu flavonoida kojih najviše ima u tamnom grožđu. Odličan je izvor minerala kalcij, klora, bakra, fluora, željeza, magnezija, mangana, fosfora, kalija, silicija i sumpora. Koža grožđa sadrži beta karoten i likopen, i fitonutrijente kao što je resveratrol. Sjemenke imaju antioksidativno djelovanje koje štiti tijelo od slobodnih radikala i potiče rast novih stanica.


Vinova loza PINOT NOIR - Vitis blue


Spada u skupinu visokokvalitetnih vinovih loza za proizvodnju vina. Porijeklom je iz Francuske, pokrajine Burgundije. Za uzgoj je neophodno dobro osunčano područje, dreniranog tla blago kisele do neutralne pH reakcije. Raste do visine od 12 m, cvjeta u maju. Dozrijeva u julu i augustu. Dobro podnosi niske temperature, do – 24 oC.


Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Poljskoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.


Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs


Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Tehnički podaci

Pakiranje-posuda Saksija 1,5L
Proizvedeno u Poljska
Način proizvodnje In vitro