Pajasmin Aureus P9

kom Philadelphus coronarius

Pajasmin Aureus P9
Pajasmin Aureus P9
Pajasmin Aureus P9
Pajasmin Aureus P9
Pajasmin Aureus P9
Pajasmin Aureus P9
KM 10.00 KM 8.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla13-602 PL
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Listovi su jednostavni, nasuprotni, cvijetovi su najčešće bijeli, dvospolni, smješteni pojedinačno 1 do 3 ili u paštitastim cvatovima. Pogoduju mu tla sa pH od 5,5 - 7,5. Dobro podnosi temp do - 15 °C . Medonosna je biljka. Koristi se za spravljanje čajeva i farmaceutskih sredstava.

PAJASMIN AUREUS - Philadelphus coronarius

Pajasmin je rod listopadnih grmova iz porodice Saxifragaceae koja obuhvata oko 40 vrsta raširenih u Sjevernoj Americi, južnoj Europi i Aziji. Mnoge vrste uzgajaju se zbog lijepih, mirisnih cvjetova. Listovi su jednostavni, nasuprotni, cvijetovi su najčešće bijeli, dvospolni, smješteni pojedinačno 1 do 3 ili u paštitastim cvatovima. Biljkama je neophodno obezbijediti vlažno tlo sa blago kiselom do neutralnom reakcijom, osunčano ili poluosunčano. Medonosna je biljka. Biljka cvjeta od maja do jula. Dostiže visinu do 2,5 m. Može podnijeti niske temperature do – 15 °C.


Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Poljskoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.
Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs
Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Tehnički podaci

Pakiranje-posuda Posuda - P9/0,5l
Proizvedeno u Poljska
Način proizvodnje In vitro

Sve oznake