Početna     Gnojivo Fenix Basic kom
Gnojivo Fenix Basic kom

Gnojivo Fenix Basic kom


Gnojiva, profi program

Osnovni proizvodni program gnojiva koji je dizajniran da osigura dobar rast i dobru prehranu travnnjaka (busjena) hranjivim tvarima.

Bookmark and ShareŠifra artikla: 26-301

 Asortiman proizvoda Fenix ​​gnojiva donosi vašem travnjaku samo hranjive tvari koje su mu potrebene. Prilikom razvoja Fenix ​​gnojiva, vododili smo se provjerenim znanjima koji dolaze od strane stručnjaka i profesionalaca u ovoj oblasti kao i zahtjeva i potreba naših klijenata.

 • Uravnotežena granulacija
 • Gnojiva sa sporo-otpuštajućim azotom
 • Kontrolisano otpuštanje azota sa drugim sadržajima
 • Zastupljenost svih važnijih hranjivih tvari

Fenix gnojiva su namjenjena posebno za golf terene i njihove popratne sadržaje, kao i za sve travnate sportske terene. Preporučujemo njegovu upotrebu za travnjake koji zahtijevaju kvalitet, ujednačen rast i istovremeno lijep izgled.

Prednosti:

Dovoljan omjer azota utiče na na rast trave već u roku od 7 dana od gnojidbe.

 • Dio azota je u takvoj formi da počinje progresivno djelovati sa zakašnjenjem da bi obezbjedio prehranu hranjivim tvarima 2-3 mjeseca nakon primjene gnojiva.
 • Gnojiva su zamišljena (omjer njihovih hranjivih tvari ) tako da se prilagode različitim zahtjevima biljaka prema njihovom rastu i promjenjivim vremenskim uslovima tokom godine.
 • 4 primjene ovog gnojiva imaju efekat kao 14 primjena (tretmana) klasičnim gnojivima.
 • Pomažu pri formiranju obilanog, zdravog, i jakog travnjaka.
 • Pomažu da se smanji stres i šok koji biljka može imati u toku ljeta i zime za vrijeme velikih suša, hladnoće i mrazeva.
 • Kalibracija granula od 2-3 mm osigurava mnogo bolju primjenu i djelovanje gnojiva.
 • Gnojiva ne sadrže azot u obliku nitrata ( NO3- ) kako bi se smanjilo ispiranje azota iz tla.

FENIX asortiman se sastoji od tri linije : FENIX Basic i Fenix ​​Premium - oba s kontroliranim otpuštanjem azota i FENIX Balanced sa sporim otpuštanjem azota.

XCU je nova generacija granula dizajniranih u slojevima. Urea zrno je obloženo slojem polimera i sumpora (PCSCU). Sadrži veći procenat azota (43%) od ostalih gnojiva na tržištu danas, tako da sa smanjim količinama gnojiva se mogu tretirati veće površine travnjka i time smanjiti troškovi.

MU (metilen urea) je poseban sporo-otpuštajući azot dobiven kondezacijim urea molekula sa formaldehidom pod strogo definisan uslovima, formirajući na taj način polimer lance različitih dužina. Oslobađanje azota kod MU tehnologije ovisi o dužine polimer lanca i odnosa izmežu brzo-otpuštajućeg azota (optopivog u vodi) i sporo-otpuštajućeg azota (neotoopivog u vodi). Kraći lanci su topljiviji i podložniji mikrobnom dejstvu tla dok su duži lanci sporije topljivi i potrebno je više vremena za djelovanje mikroba tla na iste.
Fenix Basic
Osnovni proizvodni program gnojiva koji je dizajniran da osigura dobar rast i dobru prehranu travnnjaka (busjena) hranjivim tvarima.
Ova liniju proizvoda odlikuje sadržaj od 30 % od ukupnog iznosa azota (Basic Pre-seed 40%) u formi urae granule koja je obložena sa 2 sloja, jedan sloj polimera i jedan sloj poli-sumpora. Ova kombinacija premaza sumpora i polimera pruža dugoročan učinak gnojiva. Fenix Basic asortiman je novčano najpovoljniji od kvalitenijih gnojiva na tržištu. Sva Fenix Basic gnojiva su u granulama veličine 2-3 mm sa preporučenom stopom primjene 25 - 35 g/m².

FENIX Basic Pre-seed 15-20-10 + 3MgO
- Dizajniran za podizanje novih busjena (travnatih površina), za polaganje novih busjena trave i regeneraciju starijh busjena odnosno travnjka.

FENIX Basic Spring 22-05-11 + 2MgO
- Specijalno dizajniran za proljeće, kao i tokom cijele godine za tretman busjena koji zahtijevaju intenzivan rast, ubrzavanje vegetacije i bržu regeneraciju tokom perioda stresa ili nakon mehaničke intervencije.

FENIX Basic Summer 19-00-19 + 2MgO
- Posebno dizajniran za ljetnu primjenu sa odnosom hranjivih materija koje pogoduju travnjaku u tom periodu.

FENIX Basic Autumn 13-00-26 + 2MgO
- Preporučuje se za gnojidbu travnjaka koji zahtijevaju veći sadržaj kalijuma. Umjetno gnojivo sa većim sadržajem kalijuma se koristi prije zimskog i ljetanog perioda stresa.


 

Ovaj proizvod isporučujemo u sljedećim varijantama
 • Gnojivo Fenix Basic - Pre-seed 15-20-10 + 3MgO kom

  Gnojivo Fenix Basic - Pre-seed 15-20-10 + 3MgO kom

  KM 67.95 sa PDV
 • Gnojivo Fenix Basic - Spring 22-05-11 + 2MgO kom

  Gnojivo Fenix Basic - Spring 22-05-11 + 2MgO kom

  KM 52.95 sa PDV
 • Gnojivo Fenix Basic - Summer 19-00-19 + 2MgO kom

  Gnojivo Fenix Basic - Summer 19-00-19 + 2MgO kom

  KM 48.60 sa PDV
 • Gnojivo Fenix Basic - Autumn 13-00-26 + 2MgO kom

  Gnojivo Fenix Basic - Autumn 13-00-26 + 2MgO kom

  13% N
  5,8% N-NH4
  7.2% N-NH2
  26% K2O
  2% MgO

  Osnovno gnojivo FENIX se preporučuje za gnojidbu travnjaka koji zahtijeva veći sadržaj kalijuma. Fertiliziranje sa većim sadržajem kalijuma se koristi prije zimskog i ljetnog perioda.
  XCU oblik sadržaja azota i sadržaja magnezijuma čini Fenix Basic jednim od najboljih đubriva u prodaji.

  •     Primjena: 25 - 35 g / m2
  •     Primjena: avgust - oktobar
  •     Granule: 2 - 3 mm
  •     Veličina vreće: 20 kg

  Smanjen sadržaj hlorida smanjuje rizik od presoljenja tla. Ovaj tip gnojiva je najpogodniji za travnjake na pjeskovitom i lahko propusnom tlu.


  59.90

  KM 53.90 sa PDV