Početna     Kiwi ISSAI kom
Kiwi ISSAI kom

Kiwi ISSAI kom


Sadnica iz Poljske,ekstra klasa, in vitro uzgoj

   

Kontejnerska sadnica kivija Issai (pakiranje P9). Dobivena „In vitro“ tehnologijom uzgoja.

Bookmark and Share



KM 6.00
sa PDV

Šema popusta:

  • 1 = KM 6.00
  • 10 = KM 6.00
  • 50 = KM 5.50
  • 100 = KM 5.00
  • 200 = KM 4.50
  • 500 = KM 4.00

Šifra artikla: 7-107

 

Kivi

Latinski naziv: Actinidia


Sorta Issai




Samooprašujući kivi, sorta Issai. Raste do 4m u visinu i može podnijeti temperature do -25°C. Cvjeta u junu, a plod daje u oktobru. Nisu potrebne druge biljke za oprašivanje.
Japanski kivi za razliku od drugih sorti iz porodice Actinidia sadrži 2-4 puta više vitamina i minerala. U poređenju sa limunom, koji ima 40-70 mg vitamina C na 100gr voća, japanski kivi sadrži 120-300mg vitamina C. Plod sadrži mnogo vitamina E, B2, A, B6, kalcij, magnezij, kalij, mangan, željezo, folnu kiselinu. Bogat je enzimima koji pomažu u varenju i neizostavan je dodatak voćnim salatama.
Zahvaljujući bogatom sastavu, ovaj kivi je mala vitaminska bomba.
Koristiti se i za pravljenje džemova, vina, likera, octa, za zamrzavanje, itd.



Sadnja kivija

Japanski kivi je otporan na veoma niske temperature. Raste na nadmorskoj visini od 700m. Kivi sadnice se sade u redu 2-4m između biljaka, a razmak između redova je 3-4m. Veličina jame za sadnju treba biti 40x40cm i dubina 30-40cm. Idealan pH je 5-6,5 (blago kiselo tlo).
Tokom prve tri godine uzgoja dobro je dodavati malč ili travu da bi se održala vlaga na plantažama, i preporučeno je navodnjavanje.

Prosječan prinos po sadnici je 15kg.


Osnovne osobine sadnice:    



Kontejnerska sadnica kivija Issai (pakovanje P9). Dobivena „In vitro“ tehnologijom uzgoja. Otporna je na štetočine i bolesti, 100% bezvirusna.