Malina Golden Everest P13 kom

 • Malina Golden Everest P13 kom
 • Malina Golden Everest P13 kom
 • Malina Golden Everest P13 kom
 • Malina Golden Everest P13 kom

Malina Golden Everest P13 kom
Žuta malina

Ova malina je jedna od najslađih, pored ukusa krasi je i neobična dekorativna boja. Vrlo je otporna i laka za uzgoj čak i za početnike.

Šifra artikla: 1-508 CZ
KM 6.50
sa PDV

MALINA GOLDEN EVEREST - Rubus idaeus

Je malina sa krupnim, sočnim, i veoma slatkim žutim plodovima. Najbolja je samooplodna žuta malina, prepuna vitamina i antioksidanata. Odlikuje se velikim sadržajem vitamina B9 i folne kiseline. Plodovi sadrže manje atocijana (obojenih tvari) što omogućava ljudima sa alergijom na ove tvari da u prehrani koriste žutu malinu. Naručito je pogodna za prehranu djece i trudnica. Može se koristiti u svježem stanju, prerađuje u kompote, sokove, džemove, razna slatka. Plodovi se formiraju na jednogodišnjim izbojcima, i zriju od početka augusta do jeseni, tako da se svi izbojci nakon berbe mogu orezati na nivo iznad tla.  Međuredni razmak prilikom sadnje je 200cm, a razmak u redu 40-60cm. Zemljište treba da je rahlo, sa ph od 5,5-6,5. Ova sorta je otporna na niske temperature ( -25 °C), i kao takva idealna za uzgoj na našim područjima.

Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Češkoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.

Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs
Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Tehnički podaci

Pakiranje-posuda
 • Posuda - P13/1l
Proizvedeno u
 • Češka
Način proizvodnje
 • In vitro
Broj posjetitelja: 0