Kiwi Jumbo P9 kom

 • Kiwi Jumbo P9 kom
 • Kiwi Jumbo P9 kom
 • Kiwi Jumbo P9 kom
 • Kiwi Jumbo P9 kom
 • Kiwi Jumbo P9 kom

Kiwi Jumbo P9 kom
Actinidia arguta

Kivi Jumbo je  jedna od najotpornijih vrsta kivija. Izduženi plodovi koji rastu u grozdovima zriju početkom oktobra do novembra, bez dlačica. Meso je izrazito zeleno i vrlo aromatično. Sadrži visok udio vitamina C.

Šifra artikla: 1-122-1 PL
KM 7.00
sa PDV

KIVI JUMBO - Actinidia arguta

Kivi Jumbo je  jedna od najotpornijih vrsta kivija. Izduženi plodovi koji rastu u grozdovima zriju početkom oktobra do novembra, bez dlačica. Meso je izrazito zeleno i vrlo aromatično. Sadrži visok udio vitamina C. Otporan je na niske temperature, do – 25 °C.

Sadi se na razmak od 2 m između sadnica i 3 - 4 m između redova. Rupe treba da su 40 x 40 x 40 cm. Odgovara mu tlo bogato organskom materijom, blago kisele do neutralne pH reakcije.  Rezidba se vrši tokom januara i februara. Pinciranje se provodi otprilike svakih 60 cm, odnosno kad se mladica u svom vršnom dijelu počinje naglo uvijati te na nekoliko centi­metara imamo 3 - 4 uvijanja. Pinciranjem se taj dio ukloni, a iz vršnog pupa će se nakon nekoliko dana pojaviti novi izboj. Biljka može narasti do 8 m visine.


Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Poljskoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.
Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs
Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Tehnički podaci

Pakiranje-posuda
 • Posuda - P9/0,5l
Proizvedeno u
 • Poljska
Način proizvodnje
 • In vitro
Broj posjetitelja: 0