Vinova loza - Kalina red P9 kom

  • Vinova loza - Kalina red P9  kom
  • Vinova loza - Kalina red P9  kom
  • Vinova loza - Kalina red P9  kom

Vinova loza - Kalina red P9 kom
Kalina red

Lijep i atraktivan izgled grozda i bobice, veoma izražen muškatni ukus i otpornost na bolesti su karakteristike sorte Kalina red. Stona je sorta krupnih plodova. Loza je snažnog rasta, visokih prinosa. Ova sorta je otporna na mraz i niske temperature i do - 25 °C.

Šifra artikla: 8-102 PL
KM 8.00
sa PDVVinova loza KALINA RED


Kalina red se sadi na dubinu do 20 cm. Prije sadnje, poželjno je zemljište obogatit stajnjakom ili kompostom. Ova sorta sazrijeva početkom septembra, plod je ružičasto-crvene boje. Plodovi su bogati vitaminom A koji pogodno djeluje na oči, i vitaminom B koji ublažava stres. Plodovi su takođe bogati željezom i jodom, koji mogu pomoći u regulaciji  funkcije štitne žlijezde.


Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Poljskoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.


Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs


Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Tehnički podaci

Pakiranje-posuda
  • Posuda - P9/0,5l
Proizvedeno u
  • Poljska
Način proizvodnje
  • In vitro
Broj posjetitelja: 0