Viburnum Opulus P9 kom

 • Viburnum Opulus P9 kom
 • Viburnum Opulus P9 kom
 • Viburnum Opulus P9 kom
 • Viburnum Opulus P9 kom
 • Viburnum Opulus P9 kom
 • Viburnum Opulus P9 kom

Viburnum Opulus P9 kom
Viburnum

Ovo je atraktivna sorta sa bogatim cvjetanjem. Cvjetovi su snježno bijeli, okrugli, pojavljuju se u maju. Iz daljine malo nalikuju bijelim hortenzijama. Koristi se i kao ljekovita biljka, u upotrebi su kora i korijen koji se uzimaju u proljeće i jesen. Plod je također ljekovit, ali se koristi u veoma malim količinama.

Šifra artikla: 13-1201 PL
KM 7.00
sa PDV

VIBURNUM OPULUS


Ovo je atraktivna sorta sa bogatim cvjetanjem. Cvjetovi su snježno bijeli, okrugli, pojavljuju se u maju. Iz daljine malo nalikuju bijelim hortenzijama. Listopadno lišće je srednje zeleno, blago sjajno, dlakasto, široko oko 4 - 8 cm, a u jesen dobija crvenkastu nijansu. Grm brzo raste u sfernom obliku do 3 m visine. Biljka uspijeva na osunčanim i poluosunčanim površinama, te dobro dreniranim tlima sa većim udjelom organske materije, neutralne pH reakcije. Veoma je otporna na izmrzavanje, može podnijeti temperature i do – 34 °C. Koristi se i kao ljekovita biljka u upotrebi su kora i korijen koji se uzimaju u proljeće i jesen. Također plod je ljekovit ali se koristi u veoma malim količinama, jer je u velikim količinama otrovan.


Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Poljskoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.

Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs

Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Tehnički podaci

Pakiranje-posuda
 • Posuda - P9/0,5l
Proizvedeno u
 • Poljska
Način proizvodnje
 • In vitro
Broj posjetitelja: 0