Kako zaraditi novac na kupisadnice.ba


Do zarade u samo 2 koraka: REGISTRACIJA I PODJELA LINKA

 1. REGISTRACIJA
Registracija je brza i jednostavna. Potrebno je da popunite formular za prijavu na affiliate program na dnu stranice. Nakon pravilno popunjenog formulara na Vaš e-mail će stići potvrda o registraciji. U roku od 24 sata na Vaš e-mail će stići i Vaš affiliate link. Link sadrži Vaš kod pod kojim ste registrovani u našoj bazi podataka kao naš affiliate partner.

Pravilno popunjen formular za affiliate program.

Kao što smo već naveli nakon registracije na Vaš e-mail u roku od 24 sata stiže i Vaš affiliate link koji sadrži jedinstveni partnerski kod za praćenje aktivnosti, praćenje posjeta i prodaje. Svaka kupovina sa Vašeg linka se evidentira u našoj bazi podataka. Na kraju mjeseca svim partnerima šaljemo izvještaj o prodaji koja je ostvarena sa partnerskog linka.

Primjer linka kojeg svaki partner dobije putem e-maila.

Svi partneri će dobiti linkove sa ličnim affiliate kodom koji se razlikuje od linkova drugih partnera. Bitno je napomenuti da partneri isključivo moraju dijeliti linkove sa svojim kodom kako bi naš softver za praćenje aktivnosti registrovao da se radi o kupovini sa partnerovog linka. Naš softver za praćenje aktivnosti automatski prepoznaje da se radi kupovini sa linka partnera i na taj način partneru se registruje uspješno ostvarena prodaja (ukoliko je obavljena) i shodno sa uslovima na njegov jedinstveni affiliate račun automatski se prebacuje procenat od ostvarene prodaje.

Šta nakon registracije i dobivenog affiliate linka?

 1. DIJELJENJE LINKA

Drugi korak nakon registracije jeste dijeljnje linka. Link se dijeli u skladu sa uslovina navedenim u opštim uslovima (opšti uslovi su na dnu stranice). Ukratko, link koji ste dobili dijelite na socijalnim mrežama i grupama, blogovima ili stranicama koji dozvoljavaju besplatno oglašavanje. Pravilno podjeljen link je Vaš lični affiliate link kojeg samo „zalijepite“ odnosno podijelite. Svaki affiliate link kojeg partneri dobiju na e-mail vodi na početnu stranicu kupisadnice.ba

Link kopirate i dijelite na facebook-u, twitter-u, ili nekoj drugoj socijalnoj mreži, blogu ili stranici.

Pravilno podijeljen link ne smije sadržavati poruke mržnje, poruke koje diskredituju naše partnere, proizvođače ili konkurentne firme. Strogo je zabranjeno pisati tekst sa porukama: „najjeftiniji“ , „najbolji“ i slično (više o tome u opštim uslovima).

Pravilno podijeljen link na facebook-u. NAPOMENA: Objava mora biti JAVNA

Nakon što ste pravilno podijelili link, potencijalni kupac „vidi“ Vašu objavu i klikom na objavu biva usmjeren na web shop kupisadnice.ba. Svaka eventualna kupovina sa Vašeg linka Vama donosu zaradu.
Što češće dijelite link, više potencijalnih kupaca će posjetiti našu stranicu, a samim tim veće su šanse da potencijalni kupac i kupi neki proizvod sa web shop-a. Svaka ostvarena kupovina sa Vašeg linka automatski biva upraćena od strane našeg softvera i na Vaš affiliate račun se prebacuju sredstva od ostvarene prodaje. Na kraju mjeseca svaki naš partner će dobiti na mail izvještaj o ostvarenoj prodaji i ostvarenoj zaradi.

Mogu li dijeliti linkove pojedinačnih proizvoda?

Naši affiliate administratori biti će Vam na raspolaganju konstantno dok ste u partnerskom programu. To znači da će te dobiti svaki vid pomoći vezano za affiliate program pa tako i za dijeljenje linkova. Dat ćemo Vam i savjete koji su to najprodavaniji artikli, koji artikli su najvišene traženi u toku sezone kao i savjete gdje dijeliti linkove. Dakle, moguće je dijeliti i linkove pojedinačnih proizvoda (artikala) ili skupina proizvoda. Kada otvorite Vaš affiliate link, moguće je odabrati i proizvod kojeg želite dijeliti. Npr. možete otići na sadnice voća, odabrati bobičasto voće pa recimo neku od aronija. Zatim kopirate link tog proizvoda i podijelite ga. Čak i link proizvoda (jedinstvenog artikla) u sebi nosi Vaš skriveni affiliate kod tako da možete dijeliti sve proizvode (artikle) koji imaju istaknutu cijenu na web shop-u.  Dakle moguće je dijeliti i linkove artikala odnosno proizvoda, bitno je samo da do njih dođete putem Vašeg affiliate linka.

 1. ZARADA

Odradili ste sve i zarada može da počne. Zaradu ostvarujete nakon svake kupovine koja se obavi preko Vašeg linka odnosno preko Vaših affiliate linkova koje podijelite. Već smo ranije naveli da veći broj podijeljenih linkova donosi Vam veću zaradu. Isplata zarađenih sredstava vrši se na kraju mjesečnog obračunskog perioda kako je navedeno u opštim uslovima u tekstu ispod. Prednost ovog programa je što ga možete obavljati bilo kada i bilo gdje. Ne oduzima dragocijeno vrijeme i postupak je jednostavan, a može Vam donijeti lijepu dodatnu zaradu ili čak mjesečni prihod s kojim će te biti prezadovoljni ako se ozbiljnije uključite u program. Vrijedi pokušati zar ne?
Ukoliko imate dodatnih pitanja možete nas kontaktirati putem e-maila: webshop@kupisadnice.ba


Kako zaraditi novac putem webshop-a kupisadnice.ba?

Webshop kupisadnice.ba nudi Vam mogućnost zarade putem promocije naših proizvoda i usluga. Zarada je bazirana na affiliate marketingu i omogućava Vam da radite u od kuće. Jedini uslov jeste da imate pristup internetu.  

Šta je affiliate marketing?

Osnovni koncept affiliate marketing datira iz 90-ih godina u kojima kompanije dijele prihod s ljudima koji donose prihode tim trgovinama. Ovim načinom se nagrađuju i potiču affiliate partneri kako bi za kompaniju ostvarili što više prodaje, a njih kompanije plaćaju prema svakoj ostvarenoj prodaji.
U ovo intezivno internet doba, kompanije prodaju proizvode ili usluge putem online trgovina, aplikacija ili pretplatničkih usluga. Ovakve webshop trgovine dobivaju organski promet i eventualno ostvaruju prodaju.
 1. Ko može postati partner?

Mogu se prijaviti sva pravna i fizička lica koja tokom registracije navedu istinite podatke. Ukoliko pravno ili fizičko lice ne ostavi tačne i istinite podatke zadržavamo pravo blokiranja korisničkog računa kao i pravo da ne isplatimo naknadu. Naši administratori zadržavaju pravo da svaku prijavu ručno razmotre i prihvate ili odbiju saradnju sa bilo kojim pravnim ili fizičkim licem. Partneri imaju pravo na samo jedan (1) otvoren račun u sistemu. Dupliranje računa povlači automatsku blokadu svih partnerskih računa partnera koji krše ovo pravilo.

 1. Partneri pristaju na sledeće opšte uslove:

Da će marketing materijali i sadržaji na stranici biti unikatani i da neće prouzrokovati kršenje autorskih prava ili prava licenciranja. Da će adekvatno voditi brigu o djelovanju svih korištenih linkova tj. poveznica. Administratori nisu dužni provjeravati ispravnost linkova i obavještavati partnera o neispravnosti istih. Da će u slučaju promjene ovih opštih uslova po potrebi popunjavati ili prilagođavati sadržaj. Administrator partnerskog programa se obavezuje da će o svim promjenama obavijestiti sve partnere na vrijeme, putem elektronske pošte. Da će sve objave i marketing materijali biti objavljeni u skladu sa opštim uslovima. Administrator može prema vlastitoj presudi obavijestiti partnera o kršenju i zahtijevati njegov ispravak. Višestruko kršenje opših uslova povod je za blokadu partnerskog računa. Da će stranica partnera i djelovanje partnera biti u skladu sa pravnim okvirim Bosne i Hercegovine. Da će partner objavljivati affiliate linkove isključivo na vlastitim stranicama ili na stranicama za koje imaju dozvolu za upravljanje oglasnog prostora. Da će proslijediti sve stranice, marketing materijale i ostale stvari povezane sa oglašavanjem webshopa kupisadnice.ba na pregled odgovornoj osobi odnosno administratoru  za affiliate program: (webshop@kupisadnice.ba)

 1. Partneri se obavezuju da neće:

Da neće objavljivati linkove partnerskog programa i drugog marketing materijala na stranicama sa nelegalnim, rasističkim sadržajem ili govorom mržnje i onim koji bi mogli škoditi reputaciji našeg webshopa kupisadnice.ba i firme Net Green d.o.o.. Administrator partnerskog programa zadržava pravo na zabranu objavljivanja partnerskog programa na stranicama prema vlastitoj presudi. Partner je saglasan da neće ni u kojem obliku manipulisati posjetitelje stranice o njegovoj povezanosti webshop-om kupisadnice.ba i firme Net Green d.o.o., te se predstavljati kao naš službeni zastupnik. Da neće na stranici pisati neistinite ili neprovjerene tvrdnje o proizvodima koje prodaje webshop kupisadnice.ba. Da neće koristiti domene koje u nazivu sadrže ime robne marke ili koristiti imena proizvoda bez prethodne pismene dozvole od vlasnika robne marke ili vlasnika proizvoda. Da neće Promovisati proizvode putem elektronske pošte (mailing liste) osobama od kojih prethodno nisu dobili potvrdu da žele primati marketing sadržaj putem elektronske pošte. U slučaju vršenja »spam« pošte putem elektronske pošte, partneru se smjesta blokira račun. Da neće kupovati ključne riječi u sistemu Google AdWords koje sadrže imena robnih marki naših partnera, uključujući imena svih proizvoda.

 1. Naplata zarade

Partner ima pravo na na naplatu svoje zarade onoga trenutka kada firma Net Green d.o.o. izvrši naplatu od krajnjeg kupca. Obračunsko razdoblje obično traje od prvog do zadnjeg dana u mjesecu, dok se naplata vrši u sljedećem mjesecu. Na primjer, naplata  prihoda za mjesec januar vrši između 15. i 20. februara. Obračunsko razdoblje se u dogovoru sa partnerom može i povećati na duži vremenski period ukoliko partner nije zadovoljan sa visinom svoje naknade (provizije) u toku prvog obračunskog razdoblja. U dogovoru sa parterom mogu se postaviti i novčani limiti koje partner treba da ostvari da bi se izvršila naplata. Partner treba administratoru poslati račun na kojem je ispisan iznos naplate. Faktura se šalje elektronskim putem, odgovornoj osobi odnosno administratoru za affiliate program (webshop@kupisadnice.ba). Iznos dogovorene provizije se obračuna od uspješno zaključene prodaje u vrijednosti naručenog proizvoda (bez PDV-a), i ne vrijedi za poštarinu, poklon pakovanje i slične uslug. Pravo na proviziju ima partner (affiliate) isključivo nakon uspješno zaključene prodaje. Nepreuzeta dostava se ne ubraja u uspješno zaključenu prodaju. Reklamacije koje su dio našeg poslovanja ubrajaju se u uspješno zaključenu prodaju. Da bi se provizija uspješno mjerila, Partner mora koristiti svoj partnerski link, koji dodaje u nastavak svakog linka koji objavljuje na svojoj stranici ili stranicama na kojima ima pravo za oglašavanje. Takva poveznica koja sadrži partnerski kod, korisniku koji klikne na oglas namjesti cookie, koji omogućava praćenje kupovine u periodu do 30 dana od dana namještenog kolačića.

 1. Prekid saradnje

U slučaju da partner prekrši neki od opštih uslova Administrator ima pravo na prekid saradnje bez obavještenja. Ako Administrator presudi da saradnja u bilo kojem smislu šteti trgovini kupisadnice.ba također se prekida saradnja sa partnerom. I partner ima pravo na prekid saradnje. O donesenoj odluci je dužan obavijestiti Administratora affiliate programa putem elektronske pošte: webshop@kupisadnice.ba. Račun će biti zatvoren najkasnije u roku od 10 radnih dana. U slučaju prekida saradnje Administrator će izvršiti sve svoje obaveze prema partneru najkasnije u roku od šezdeset (60) dana nakon otkazane saradnje. Administrator nije dužan isplatiti proviziju partneru u slučaju da se utvrdi bilo kakva nepravilnost ili kršenje opštih uslova affiliate programa.

 1. Garancija

Administrator ni u kojem obliku ne daje garanciju na to da će partner u partnerskom affiliate programu imati zaradu.

 1. Opšte

Svi ugovoreni partneri se slažu kako Administrator ne nosi nikakve dužnosti za neuspjele investicije partnera koje su bile izvršene u okviru saradnje u partnerskom affiliate programu kupisadnice.ba. Partner je dužan poštovati zakone Republike Bosne i Hercegovine koji se odnose na zaštitu ličnih podataka. Također, nije dozvoljeno davati pristup affiliate platformi trećim i neovlaštenim osobama.

 1. Pravni sporovi

Ugovorne su stranke u affiliate partnerskom programu kupisadnice.ba saglasne su kako će sve moguće sporove rješavati na miran i konsensualan način. U slučaju da takav vid saradnje nije moguće ostvariti, za rješavanje je sporova nadležan je Opštinski sud u Lukavcu.
FORMULAR ZA PRIJAVU NA AFFILATE PROGRAM

Popunite formular i prijavite se na naš Affiliate program i počnite zarađivati. Nakon prijave dobićete e-mail od strane naših Administratora sa svim potrebnim informacijama.
 
 Pročitao/la sam i prihvatam sve uslove


Polja označena sa * su obavezna za unos. Molimo Vas da sva polja popunite pravilno i da informacije koje nam ostavite budu istinite. U suprotnom nećemo razmatrati Vašu prijavu. Prihvatanjem svih navedenih uslova i slanjem ispravnih podataka Vi postajete naš affiliate partner. Nakon izvršene prijave kontaktirati će Vas naši Administratori za affiliate program.