Pisma naših kupaca


Zalijevamo svaki dan, osim kada je jako hladno..

Poštovani, potrudiću se da Vam u nekoliko rečenica prenesem svoje pozitivno iskustvo u vezi sa kupovinom i sadnjom žive ograde. Do informacija o živoj ogradi došla sam sasvim slučajno putem intreneta.

Zašto su meni bile potreben sadnice? Ugostiteljski objekat u kome radim i čiji sam vlasnik nalazi se na spratu gradske tržnice i bašta koja je sastavni dio objekta sa jedne strane ima pogled na ulicu ,a sa druge na krov tržnice.Strana koja gleda na krov oivičena je metalnom ogradom koja koliko god da se trudimo da u bašti napravimo neki ugođaj,izgleda ružno i kvari kompletan dojam. Kada sam vidjela sadnice učinilo mi se kao zgodno rješenje da ih posadimo duž ograde i da za neko vrijeme imamo zeleni zid koji će ograditi baštu.

Ljubazno osoblje Vaše firme me u telefonskom razgovoru upoznalo sa detaljima koji su me zanimali obzirom da sam sadnice planirala posaditi u saksije. Sva detaljna uputstva vezana za sadnju i način održavanja dobila sam uz sadnice i mailom. Sadnice su nam stigle brzom poštom što je odličan način transporta jer bi se drugačije teško odlučila na kupovinu zato što mi je trebao mali broj sadnica i organizovanje transporta bi sigurno iziskivalo dodatni trud. Sadnice smo dobili u prvoj sedmici aprila i posadili ih u saksije.

Uslijedilo je petnaestak dana kišnog i hladnog vremena tako da su sadnice mirovale pa mi je u početku izgledalo da neće narasti.Kako je počelo toplije vrijeme počeli su izbijati prvi listići i sadnice od tada veoma brzo napreduju.

Taman kad su lijepo pustile prve grančice stigao je mail da ih treba odsjeći :(. Bilo mi je malo žao ,ali kako imamo svoj vinograd i suprug i ja znamo šta znači rezidba i koliko je potrebna svakoj biljci učinili smo to odmah.Sad redovno sječemo nove grančice i biljke rastu i šire se. Moram reći još i to da su uslovi u kojima su naše biljke posađene vrlo specifični i zaista nismo očekivali da će dati neki rezultat.Svaka biljka je u saksiji promjera najviše 25 cm ,a kako su saksije otvorene sa donje strane smo postavili najlonske vreće u njih usuli zemlju i u to postavili biljku.

Zalijevamo svaki dan ,osim kada je jako hladno. Kada sam našla na netu informaciju o vama pričala sam o tome sa poznanicima zapravo tražeći potvrdu da je ok posaditi i naručiti tako nešto…

Moja radna koleginica koja se tek uselila u novu kuću takođe je naručila i posadila vaše sadnice. Za sada sam zadovoljna ,nadam se da će se moja mala zelena ograda u improvizovanim uslovima pretvoriti u zeleni zid i naravno znam da je potrebno vrijeme i strpljenje kao i za sve.. Srdačan pozdrav!
                   
                                                                                   Olivera Brdar Prijedor


I već su visoke oko 50-60 cm

Hvala vam lijepo na informacijama koje nam redovno šaljete…želim da kažem da sam veoma zadovoljan dosadašnjim rastom i razvojem vaše ograde, uzeo sam 25 komada za početak, da probam i, kao prvo, sve su se primile, a sve se lijepo razvijaju, naravno uz redovno zalijevanje i obrezivanje. Posadio sam ih na samom početku aprila i već su visoke oko 50-60 cm.. Svakako ću preporučiti ogradu i drugima.. Lijep pozdrav :)


Denin Šakambet Sarajevo

Zadovoljni smo Magičnom ogradom..

Poštovani, u prilogu mozete pogledati stanje ograde na dan 24.07.2012, u Bokavicima, Lukavac a posadjena je pocetkom aprila 2012. Zadovoljni smo sa stanjem i dosta smo je zaljevali tokom juna i jula.


S poštovanjem Nihad IsakovićOgrada u mom vrtu dosegla je visinu 70-100cm

ostovani,zelim Vam se zahvaliti na slanju redovnih upustava vezanih za orezivanje i njegu o Vasoj Magicnoj Zivoj Ogradi. Ograda u mom vrtu dosegla je visinu 70>100cm i lijepo napreduje uprkos žarkom suncu i suši.Preporučujem je svim ljubiteljima bilja i baštovanima. U jesen planiram preuredjivanje vrta i javit ću se Vama sa narudjbom za sadnice Magične žive ograde. Želim Vam još mnogo lijepih ideja iz svijeta bilja i uspeha u Vašem radu.  Srdacan pozdrav.

Marta Kakanj
Pohvala iz Krajine

Kupac je zadovoljan od 1200 sadnica samo se jedna osušila Ako Bog da i dalje cemo surađivati. Jos jednom se zahvaljujemo na sadnicama i imate veliku pohvalu iz Kraine.


                               Dženis Kišmetović


Ograda je fantastična

Poštivani,
Znači od samog početka sam slijedio vaše upute i pridržavao se toga. Na jesen sam zasadio i na proljeće sadnice skratio na nekih 10 cm od zemlje i sam sam se sebi smijao da od toga nema ništa.Kad je vegetacija živnula prvi listići su krenuli i onda sam četiri do pet puta sedmično obilno zalijevao i postigao jako dobre rezultate,do jeseni prve godine je narasla oko 1,5 m uz redovno orezivanje (jednom mjesečno). Ove godine do sada je visina ograde dostigla visinu 2.3m i jako gusta, zato je potrebno u prvoj godini nedozvoliti da pređe visina preko 1,5 m da bi bila jaka i gusta ograda. Sad već na ovoj visini koju imam je dovoljno jednom mjesečno zalijevanje i orezivanje jer veoma brzo se šire nove grane.
Ograda je fantastična i veliko vam hvala sve sto ste obećali dobio sam i više od toga.

                                                                                                                                                                                               Vjekoslav Kalinić, Jajce