Aronija NERO EXTRA 3 god kom

 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom
 • Aronija NERO EXTRA 3 god kom

Aronija NERO EXTRA 3 god kom
Sadnica iz Poljske, ekstra klasa

Aronija ( Aronia Melanocarpa ) je listopadni grm koji naraste 2-3m u visinu i u prečniku 1,5-2m. Ova izuzetno ljekovita i korisna vrsta porijeklo vodi iz istočnog dijela Sjeverne Amerike gdje raste na kiselim i vlažnim staništima.

5 zvjezdica na temelju 13 posjetitelja

5 stars
Made in Poland Šifra artikla: 1-102
KM 4.80
sa PDV
Šema popusta:
 • 1 = KM 4.80
 • 100 = KM 4.70
 • 200 = KM 4.60
 • 300 = KM 4.50
 • 400 = KM 4.40
 • 500 = KM 4.30
 • 1000 = KM 4.20
 • 2000 = KM 4.00Šta biste trebali znati prilikom nabavke kvalitetnih sadnica aronije?

Vrlo često se svima nama dešavalo da u vrtnom centru ili lokalnoj poljoprivrednoj radnji kupimo neke sadnice za koje smo mislili da su kvalitetne samo zato što njihovo pakovanje ima veoma lijepu sliku. Sadnice u trgovinama budu zapakovane tako da nikada ne vidite korijen, a korijen je upravo “srce” i “pluća” sadnice. Gotovo nikada se ne zapitamo koliko dugo ta sadnica stoji na policama, kada je zapakovana i koliko puta do sada je promijenila temperaturu i okruženje i doživjela neku vrstu šoka. Zbog svega navedenog često se desi da se neke sadnice ne prime kada ih posadimo, a neke čak i ne budu one sorte koja je prikazana na fotografiji pakovanja. Prilikom naredne kupovine razmislite malo o tome i ne bacajte novac uzalud.

Kako prepoznati svježu sadnicu?

Prilikom kupovine uvijek se zagledajte pored korijena u nadzemni dio stabljike i provjerite da li na stabljici ima mnogo pupova iz kojih će se razviti buduće grane. Ako ima pupova vi već možete da zamislite koliko će u startu vegetacije izaći listova ili izdanaka iz te sadnice. Pored pupova uvijek možete oštrim predmetom ili noktom odguliti dio kore sa stabljike i provjeriti da li je sadnica unutra zelena i da li ima sokova u njoj. To možete uraditi na više mjesta kako bi bili sigurni da se sadnice nisu počele sušiti. Ako sadnica ima unutra svježu svijetlo zelenu boju i sokove koji su ponekad vidljivi ispod kore stabljike, to je siguran znak da je ta sadnica svježa i da nije počela da se suši.
Zašto je Net Green d.o.o siguran dobavljač sadnica?

(račun, garancija na prijem, certifikat, plaćanje)


Obzirom da posjedujemo ugovore za isporuku sadog materijala sa ozbiljnim proizvodjačima u EU otišli smo korak dalje i potrudili smo se da naše kupce zaštitimo na najbolji mogući način. Zapravo smo obezbijedili da naš kupac prilikom saradnje sa nama nema apsolutno nikakav rizik. Kada naručite sadnice putem web stranica kupisadnice.ba i kupisadnice.hr  garantujemo Vam 100%  prijem sadnica. Ako se desi da se neka od sadnica slučajno ne primi, u tom slučaju vršimo fizičku zamjenu sadnica za svježe, nove sadnice uz uvjet da nam vratite nazad one koje se eventualno nisu primile. Uz naručene sadnice kupcima šaljemo fiskalni račun i izvještaj o kvaliteti voćnog i sadnog materijala izdat od strane Federalnog zavoda za poljoprivredu BiH (certifikat). Ako se u budućnosti želite baviti ozbiljno proizvodnjom aronije i graditi vlastiti brend u tom slučaju će Vam pomenuti dokument mnogo značiti. Uz certifikat možete također ostvariti i novčane podsticaje od nadležnih ministarstava.

 
Najbolji kupac je dobro educiran kupac

Jedna od bitnih razlika izmedju našeg koncepta prodaje i koncepta ostalih dobavljača sadnica jeste u tome što se mi zaista trudimo da kupcima pružimo što je više moguće informacija o svakoj biljci koju od nas žele kupiti. Nakon što potvrdite narudžbu sadnica aronije na Vašu adresu će stići pismo za pripremu sadnje aronije u kome imate sve detalje kako da pripremite zemljište prije same sadnje. To bi bila naša briga za kupce u samom startu. Uz sadnice šaljemo drugo pismo u kome su svi detalji koji objašnjavaju sadnju, brigu nakon sadnje, orezivanje, prihranu itd.Porijeklo sadnica koje distribuiramo na tržištu BiH

Sadnice koje već od jeseni 2012. godine isporučujemo našim kupcima na teritoriji Bosne i Hercegovine su porijeklom iz EU  (Mađarska, Poljska). Posjeduju svu potrebnu dokumentaciju od nadležnih institucija iz EU i BiH.

(Mađarska, Poljska)

Od jeseni 2014. isporučujemo visoko kvalitetne dvogodišnje i trogodišnje sadnice aronije NERO proizvedene u Poljskoj po najpristupačnijim cijenama u BiH. I za ovu vrstu sadnica našim kupcima pružamo garanciju na prijem sadnica što nas čini najsigurnijim dobavljačem sadnica aronije u BiH do sada. Prilikom isporuke naših sadnica na Vašu adresu u kutiji će biti izvještaj o kvaliteti voćnog sadnog materijala izdatog od strane Federalnog zavoda za poljoprivredu BiH, te ostala prateća dokumentacija koja se odnosi na porijeklo i kvalitet.
Sorte koje isporučujemo

Sadnice koje isporučujemo su Aronia Melanocarpa i NERO
-  jednogodišnje 30-40cm aronia ARON (Češka)
- dvogodišnje sadnice extra klase aronija NERO (Poljska)
- trogodišnje 55-100cm aronia NERO (Poljska)


Pakovanje i isporuka

Prilikom isporuke sadnice pakujemo u pvc vrećice u svežnjevima po 10 kom., a zatim u kartonske kutije ili deblje pvc vrećice ovisno od količine koja se pakuje za kupca. Ovakav način pakovanja omogućava da sadnice do Vas stignu u nepromijenjenom stanju tj. onakve kakve smo ih i poslali, a kada ih otpakujete njihov korijen obavezno mora biti vlažan, te su sadnice u tom slučaju spremne za sadnju.Veliki broj uspješnih isporuka i zadovoljnih kupaca opravdano nam daje sigurnost i stoga se uvijek odlučujemo kupcima dati garanciju na prijem sadnica, obzirom da smo sigurni u kvalitet i stanje isporučenih sadnica.

Kada isporučujemo sadnice aronije?

Sadnice aronije isporučujemo dva puta u toku godine tj. u proljetnoj i jesenjoj sezoni. Proljetna isporuka je od polovine marta do polovine aprila, odnosno do početka vegetacije. Jesenja isporuka počinje 10-15 dana nakon prvih jačih mrazeva, tj. kada prestane vegetacija i sa aronije opadne list. Jesenju sadnju još preporučujemo iz razloga što biljke posađene na jesen usvoje više vlage od snijega i kiše tako da u proljeće kada krene vegetacija one ranije i energičnije krenu da listaju u odnosu na one sadnice koje su posađene u proljeće. Sadnice posađene u jesen će na kraju godine biti za oko 10-ak cm veće od sadnica posađenih na proljeće na istoj parceli. Također sadnice posađene u rano proljeće obećavaju isti učinak kao one posađene u jesen. Također, oko sadnica posađenih u jesen i rano proljeće imamo i manje brige kada je u pitanju zalijevanje, jer su bolje opskrbljene vodom, odnosno vlagom.

Plaćanje

Naručene sadnice možete platiti na tri načina:
- gotovinski po isporuci (kada Vam sadnice isporuči brza pošta na Vašu adresu)
- avansno po predračunu (minimalno 7 dana prije isporuke)
- kartično plaćanje (online narudžba putem web shop-a)Tehnički podaci

Pakiranje-posuda
 • svežnjevi 10/1 pvc vrećica
Visina cm
 • 50-100cm
Vrsta
 • Listopadni grm, voćkarica
Korijenov sustav
 • golog korijena, svježe
Proizvedeno u
 • Poljska
Isporuka
 • Brzom poštom
Broj posjetitelja: 13
Prosječna ocjena: 5 zvjezdica
5 zvjezdica | 2016-05-13 | Ćoralić Vahid

Sve na jednom mjestu

Super stranica svaka čast
5 zvjezdica | 2016-05-16 | Samed

Moja plantaza napreduje

Postovani,
Prije svega da vam se izvinem sto sam vas zvao za svaku sitnicu prije i poslije isporuke. znam da sam mozda nekad i prenaglio ali morao sam pitati. moram biti iskren u pocetku sam bio skeptican. te u razgovoru s poznanicima uliju mi dodatnu sumnju ali nisam se dao pokolebat. cekao sam rezervisane sadnice, zvao pitao i docekao. kao sto ste obecali prilikom rezervacije dobio sam poziv od vas da ce isporuka biti do petka. dva dana poslije pozvali su iz brze poste. sadnice su mi dovezli i uredno istovarili.u paketu sa glavnim listom iz brze poste pronašao sam prah (pepton 85/16) naravno odmah sam vas pozvao po ne znam koji put da vas pitam sta je to i sta s tim da radim. naravno na paketicima gnojiva je bilo kratko objasnjenje o tome sta da napravim s tim ali nije mi se dalo citati pa sam pozvao :)
Prah zvani Pepton 85/16 sam stavio u kante s vodom i potopio sadnice prije sadnje i cekao da vidim sta ce se desiti. jedna vrecica mi je bila dovoljna za mojih 300 sadnica pa sam drugo pakovanje odlucio sacuvati jer sam dobio informaciju da to gnojivo mogu korisititi i preko lista, pa i to cu da probam. rupe za sadnju su spremne pa smo naredni dan krenuli sadnju.u svaku rupu smo stavljali zreli stajnjak zagrnuli zemljom i ostaje nam cekanje da vidimo sta ce biti. poslije 10dana primijetio sam da su sadnice krenule da listaju (hvala Bogu primile su se). pocetkom aprila vidio sam i da dobar njih poceo da cvjeta pa sam u tom periodu odlucio primijeniti drugu vrecicu "carobnog praha" ali ovaj put cu tretirati jedan dio da vidim razliku izmedu sadnica tretiranih i ne tretiranih sa gnojivom preko lista. Rezultati su bili primijetni poslije 15dana od primjene na sadnicama koje sam prskao sa gnojivom i onih koji nisam. definitivno "carobni prah"djeluje. u medjuvremenu sam dobio svu dokumentaciju za kupljene sadnice jer sam sadnice platio gotovinom prilikom preuzimanja, predao za poticaj. jako sam zadovoljan sa sadnicama i pruzenom uslugom. za vas imam samo rijeci hvale jer ste ispunili moja ocekivanja i rado vas preporucim kad god sam u prilici.
veliki pozdrav
5 zvjezdica | 2017-07-27 | Bajrić Osman, Šije

Za sada smo prezadovoljni

Za pocetak smo kao probu posadili 80 sadnica aronije i ove sezone smo vec imali na nekoliko sadnica prve plodove. Probali smo i druge plodove koje smo kupili na pijaci ali nasi su definitivno i krupniji i imaju vise soka u sebi. Nismo stavljali mineralno gnojivo, stavljali smo ovciju vuni i stajsko gnojivo prilikom sadnje, zaljevamo kad stignemo i kosimo travu. Imam još jednu njivu 30 km od mjesta gdje zivim i sledece godine ako Bog da sadimo jos 300-500 kom. Ove sadnice smo nabavljali kod vas a ako budete dobri sa cijenom i dalje cemo saradjivat. Za sada smo prezadovoljni.

Pozdrav
5 zvjezdica | 2017-07-27 | Miro, Jajce

Zadovoljan sam kvalitetom robe i odnosom prema kupcima.

Miroslav Malić, Jajce

Putem kupisadnice.com sam nabavio 1100 komada aronije 11/2013. Zadovoljan sam isporučenim sadnicama kao i drugim povoljnostima prilikom i nakon kupovine. Redovno smo dobivali na email savjete za održavanje a jednom prilikom iz Net Green Agent-a su nas posjetili na plantaži. Ove sezone smo ubrali i prve plodove sa naše plantaže i to oko 100 g/grmu, a naredne sezone očekujemo i do 2 kg/ grmu. Zadovoljan sam kvalitetom robe i odnosom prema kupcima.

Budem li se odlučio za proširivanje plantaže sadnice ponovno nabavljam kod Vas.

Pozdrav
5 zvjezdica | 2017-07-27 | Adis Tutić, Bihać

Zadovoljni smo sadnicama

Zadovoljni smo sadnicama koje nam je dovezla brza pošta. Sadnice su zaista velike. Imaju dobar korijen i nadzemni dio.
Hvala vam za upute i savjete

LP
5 zvjezdica | 2017-08-18 | Indira

Jake i zdrave sadnice aronije

Kupili bismo ove jeseni sadnice aronije, trogodisnje. Sve sadnice koje smo do sada kupili kod vas su se primile, zdrave su, jake i plodovi su kvalitetni.
Hvala vam za savjete oko uzgoja aronije.

Lijep pozdrav iz Konjica
5 zvjezdica | 2017-08-18 | Alma

Hvala Net Green d.o.o

Poštovanje,

Zahvalila bih vam se za svaki savjet oko uzgoja sadnica koje sam kod vas prosle godine kupila. Moja porodica i ja smo prezadovoljni plantazom.
Rezervisali smo sada sadnice trogodišnje aronije za jesen.
Zeljeli bismo uzeti uz istu narudzbu i sadnice borovnice i brusnice, jer vjerujemo da su iste kvalitete kao i sadnice aronije. Zanima nas koje gnojivo za uzgoj borovnice i brusnice nam preporučujete?
Hvala i lijep pozdrav iz Sarajeva
5 zvjezdica | 2017-08-18 | Mujanović

Sve pohvale za sadni materijal.

Poštovani , kupio sam sadnice Aronije od vas ukupno 50 komada trogodisnje iuglavnom sve su se primile i napreduju. Sve pohvale za sadni materijal. Zanima me dal smijem kristale davat za rast ili neka druga gnojiva ako mozete da mi date savjet. Unaprijed se zahvaljujem.
5 zvjezdica | 2018-01-18 | Primorac Dragan, Ljubuški

ARONIJA NERO EXTRA

Od vas sam naručio do sada 4 isporuke i sa prve 3 sam zadovoljan dok je isporuka koju ste mi poslali prošlu
jesen bila dosta loša, sa puno malih i nekvalitetnih sadnica iako sam naručio 3 godišnje sadnice. To je jedina zamjerka koju imam u dosadašnjoj suradnji dok je sve ostalo bilo dobro.
5 zvjezdica | 2018-01-18 | Primorac Dragan, Ljubuški

ARONIJA NERO EXTRA

Od vas sam naručio do sada 4 isporuke i sa prve 3 sam zadovoljan dok je isporuka koju ste mi poslali prošlu
jesen bila dosta loša, sa puno malih i nekvalitetnih sadnica iako sam naručio 3 godišnje sadnice. To je jedina zamjerka koju imam u dosadašnjoj suradnji dok je sve ostalo bilo dobro.
5 zvjezdica | 2018-01-19 | Darinka Sop, Banja Luka

Zahvala/pohvala

Narucili smo kod vas sadnice trogodisnje aronije Nero jer smo culi
da su izvrsnog kvaliteta. Kad smo ih dobili, bile su u odlicnom
stanju i nije bilo nikakve sumnje da ce se dobro primiti, sto se i
pokazalo kada je krenula vegetacija. Docekali smo i prve plodove,
djeca su prezadovoljna a i mi s njima. Planiramo naruciti jos kako
bismo poceli praviti sok koji je culi smo jako ljekovit. Samo tako
nastavite, imate veliku podršku iz Banja Luke. Pozdrav, Dara
5 zvjezdica | 2018-01-19 | Irfan Goga, Kakanj

ARONIJA NERO EXTRA ( 200 kom. Aronija, Jesen 2017. )

Zadovoljan sam kupac. Naručio sam 200 kom sadnica trogodišnje aronije koje su stigle par dana nakon narudžbe. Hvala Vam na informacijama koje mi redovno šaljete, nadam se da ćemo u budućnosti još surađivati. Pozzz
5 zvjezdica | 2018-01-26 | Nevres, Miladije

Moje iskustvo s aronijom

Naime, kod vas smo kupili ovu aroniju od tri godine jer smo culi
da odmah prve godine imamo nesto ploda. Tako je i bilo. Ocekivanja
nas nisu iznevjerila. Prosla je i druga godina kako smo ih
zasadili a prinos je bio znatno veci, pa smo mogli i nesto soka
napraviti. S nestrpljenjem ocekujemo vegetaciju i ove godine. Za
sve to smo zahvalni vama i vasem vrijednom timu. Nadamo se
ponovnoj saradnji u buducnosti.