Festuca gl. Elijah P9 kom

 • Festuca gl. Elijah P9 kom
 • Festuca gl. Elijah P9 kom
 • Festuca gl. Elijah P9 kom
 • Festuca gl. Elijah P9 kom
 • Festuca gl. Elijah P9 kom
 • Festuca gl. Elijah P9 kom

Festuca gl. Elijah P9 kom
Festuca glauca - Ornamental grass blue

Zadržava izvrsnu plavkastu boju tokom cijele sezone, s oštrijim, iznimno lijepim lišćem i izraženim sjemenskim listovima. Jedna od najboljih plavih trava. Atraktivne, pernate, tanke, sjemenske glave nadopunjuju plave listove.
Trava ima najbolju boju kada je posađena na mjestu koje dobiva sunce cijeli dan, uz redovno navodnjavanje.

Šifra artikla: 17-253 PL
KM 7.30
sa PDV

FESTUCA GLAUCA ELIJAH - Ornamental grass blue

Sorta poznata po svojoj raskošnoj plavoj boji koju zadržava i tokom zimskih mjeseci. Jedna je od najboljih, izdržljivijih i dugovječnijih sorti. U  junu se pojavljuju šiljci plavičastih cvatova. Savršena je trava za kamene vrtove. Lako se dijeli, a to treba uraditi u rano proljeće ( svake 2-3 godine). U zimskom periodu listove treba podrezati. Raste u siromašnom do umjereno plodnom, dobro dreniranom zemljištu na punom suncu. U sušnom periodu potrebno je obilnije navodnjavanje. Nema prirodnih štetočina.

Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Poljskoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.
Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs
Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Tehnički podaci

Pakiranje-posuda
 • Posuda - P9/0,5l
Proizvedeno u
 • Poljska
Način proizvodnje
 • In vitro
Broj posjetitelja: 0