Kamčatska borovnica Wojtek P13 kom

 • Kamčatska borovnica Wojtek P13 kom
 • Kamčatska borovnica Wojtek P13 kom
 • Kamčatska borovnica Wojtek P13 kom
 • Kamčatska borovnica Wojtek P13 kom
 • Kamčatska borovnica Wojtek P13 kom

Kamčatska borovnica Wojtek P13 kom
Lonicera kamtschatica - Haskap

Iznimno je ukusnog ploda, nisko zahtjevna i izuzetno otporna  na mraz. Plodovi su bogati izvor vitamina C, A, željeza i joda. Sadrži vlakna, mnoštvo vitamina A, iznimno mnogo vitamina C i sve esencijalne minerale, i ima najvišu koncentraciju magnezija, fosfora, kalcija, kalija i željeza nasuprot svim ostalim bobicama.

Šifra artikla: 1-522 CZ
KM 7.00
sa PDV

KAMČATSKA BOROVNICA WOJTEK - Lonicera kamtschatica

Poljska sorta. Raste snažno u grm visok 170 cm i širok 150 cm. Grm se razvija u obliku lopte, sa snažno razgranatom krošnjom. Plodovi su izduženog oblika, težine 1.0 gr. Vrlo su u ukusni, slatko-kiseli, izuzetno aromatični i sočni. Pogodni su za duboko smrzavanje, sušenje i sokove. Plodovi haskap-a posjeduje moćno antiupalno djelovanje koje je jednako efikasno kao i komercijalni protuupalni lijekovi.  Srednje je rana sorta ( u Poljskoj njegove bobice sazrijevaju u prvoj polovici juna). Daje obilan prinos, do 5 kg po grmu kada se uzgaja u kućnim vrtovima, i do 3 kg po grmu na plantažama (9,9 t/ha). Plodovi pokazuju umjerenu tendenciju da opadaju kada sazriju. Sorta je pogodna za mehaničku berbu. Berba može da se vrši jednom. Izuzetno je otporna sorta na niske temperature ( -45°C).

Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Češkoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.

Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs
Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Tehnički podaci

Pakiranje-posuda
 • Posuda - P13/1l
Proizvedeno u
 • Češka
Način proizvodnje
 • In vitro
Broj posjetitelja: 0