Kiwi JAPSAI P13 kom

 • Kiwi JAPSAI P13 kom
 • Kiwi JAPSAI P13 kom
 • Kiwi JAPSAI P13 kom
 • Kiwi JAPSAI P13 kom
 • Kiwi JAPSAI P13 kom
 • Kiwi JAPSAI P13 kom

Kiwi JAPSAI P13 kom
Actinidia arguta

Zahvaljujući bogatom sastavu, ovaj kivi je mala vitaminska bomba. Plodovi su mali, ali se javljaju ranije ( 2- 3 godine nakon sadnje), bez dlačica, i ne gule se.

Šifra artikla: 1-517 CZ
KM 7.00
sa PDV

KIVI JAPSAI - Actinidia arguta


Japanski kivi za razliku od drugih sorti iz porodice Actinidia sadrži 2-4 puta više vitamina i minerala. U poređenju sa limunom, koji ima 40-70 mg vitamina C na 100 gr plodova, japanski kivi sadrži 120-300mg vitamina C. Plod sadrži mnogo vitamina E, B2, A, B6, kalcij, magnezij, kalij, mangan, željezo, folnu kiselinu. Bogat je enzimima koji pomažu  u varenju i neizostavan je dodatak voćnim salatama.Zahvaljujući bogatom sastavu, ovaj kivi je mala vitaminska bomba. Koristiti se i za pravljenje džemova, vina, likera, octa, za zamrzavanje, itd.
Plodovi su mali, ali se javljaju ranije ( 2- 3 godine nakon sadnje) nego kod drugih sorti iz porodice Actinidia.  Sazrijevaju krajem septembra do sredine oktobra. Plodovi su veličine ogrozda, bez dlačica, i ne gule se. Otporan na veoma niske temperature (-21°C) . Raste na nadmorskoj visini od 700 m. Sadnice se sade u redu 2-4 m između sadnica, a razmak između redova je 3-4 m. Veličina jame za sadnju treba biti 40x40cm i dubina 30-40 cm. Idealan pH je 5-6,5 (blago kiselo tlo). Tokom prve tri godine uzgoja dobro je dodavati malč ili travu da bi se održala vlaga na plantažama, i preporučeno je navodnjavanje. Prosječan prinos po sadnici je 15 kg.

Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Češkoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.
Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs
Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Tehnički podaci

Pakiranje-posuda
 • Posuda - P13/1l
Proizvedeno u
 • Češka
Način proizvodnje
 • In vitro
Broj posjetitelja: 0