Magnolia Galaxy 1,5 lit. kom

 • Magnolia Galaxy 1,5 lit. kom
 • Magnolia Galaxy 1,5 lit. kom
 • Magnolia Galaxy 1,5 lit. kom
 • Magnolia Galaxy 1,5 lit. kom
 • Magnolia Galaxy 1,5 lit. kom
 • Magnolia Galaxy 1,5 lit. kom
 • Magnolia Galaxy 1,5 lit. kom
 • Magnolia Galaxy 1,5 lit. kom

Magnolia Galaxy 1,5 lit. kom
Magnolia

Listopadna je biljka koja iz crveno-ljubičastih pupova razvija cvjetove roze boje koji mogu biti veličine i oko 20 cm. Raste kao stablo sa krošnjom. Dobijena je ukrštanjem Magnolia liliiflora i Magnolia sprengeri Diva.

Šifra artikla: 11-201 PL
KM 8.00
sa PDV

MAGNOLIA

Magnolia je rod listopadnih i zimzelenih biljaka iz porodice Magnoliceae. Zavisno od sorti mogu uspjevati na kiselim, neutralnim a neke i baznim tlima. Porijeklom sui z Sjeverne Amerike i jugoistočne Azije. Iziskuju vlažno ali dobro drenirano tlo. Mogu dosegnuti visinu od 5 – 20 m zavisno od sorte. Tokom sadnje neophodno je na dno rupe stavljati porozni materijal (keramzit, šljunak itd) kako bismo obezbijedili što bolju prozračnost tla, te lakše cijeđenje vode u dublje slojeve. Uspijeva na osunčanim i poluosunčanim područjima. Rezidbu je neophodno provoditi svake godine i to nakon cvjetanja ili u kasno ljeto. Prvenstveno je neophodno ukloniti oštećene, oboljele grane a zatim formirati željeni oblik. Ukoliko je promjer rane veći od 1 cm neophodno je koristiti vosak za premazivanje rana.


Magnolia GALAXY


Listopadna je biljka koji iz crveno-ljubičastih pupova razvija cvjetove roze boje koji mogu biti veličine i oko 20 cm. Raste kao stablo sa krošnjom. Dobijena je ukrštanjem Magnolia liliiflora i Magnolia sprengeri Diva. Uspijeva na osunčanim i poluosunčanim područjima. Tlo treba imati pH 5,5- 6,5, pri čemu mora biti dobro drenirano. Zalijevanje treba biti umjereno. Cvjeta od aprila do juna nakon čega se pojavljuju listovi svijetlozelene boje. Biljka dostiže visinu do 10 m.


Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Poljskoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.
Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs

Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Tehnički podaci

Pakiranje-posuda
 • Vcg 15/1,5l
Proizvedeno u
 • Poljska
Način proizvodnje
 • In vitro
Broj posjetitelja: 0