Patuljasti bor Pinus mugo P9 kom

 • Patuljasti bor Pinus mugo P9 kom
 • Patuljasti bor Pinus mugo P9 kom
 • Patuljasti bor Pinus mugo P9 kom
 • Patuljasti bor Pinus mugo P9 kom
 • Patuljasti bor Pinus mugo P9 kom
 • Patuljasti bor Pinus mugo P9 kom

Patuljasti bor Pinus mugo P9 kom
Mugo Mughus

Grmolika je biljka sa kratkim svijetlo zelenim iglicama, koja iziskuje mnogo svjetla i relativno dobro drenirano tlo, otporni su na vjetrovite uslove. Veoma sporo raste. Koristi se za izradu bonsai oblika.

Šifra artikla: 17-1691 PL
KM 7.00
sa PDV

PINUS MUGO - Mugo Mughus


Mughus je podvrsta patuljastog planinskog bora sa još kompaktnijim i sporijim rastom koja svima privuče pažnju. Grmolika je biljka porijeklom sa južnih i istočnih Alpi, sa kratkim zelenim iglicama, koja iziskuje mnogo svjetla i relativno dobro drenirano tlo sa blago kiselom ili neutrlanom reakcijom. Otporni su na vjetrovite uslove. Dostiže visinu 1,8 m. Postoje dva načina za gajenje. Prvi je da se patuljasti bor pusti da slobodno raste, a drugi jeste da mu se kidaju izboji (pincirati) radi dobijanja pravilne i kompaktne forme.
Mada je patuljsato drvo u pitanju, ipak je ograničen broj godina koliko može provesti u saksiji. Prilikom gajenja u saksijama ili žardinjerama može doći do pregrijavanja zemlje u njima što veoma negativno utiče na korijen i biljka može da se osuši. Prilikom presađivanja  na dno rupe u zemlji gdje će doći biljka, ubaciti sloj kamenja ili krupnijeg šljunka da posluži za drenažu.
Kada se sadi treba sa njim što više zemlje sa kom je stigao ubaciti. Na taj način će pretrpjeti najmanji stres i brže će krenuti da napreduje u novoj sredini.

Patuljasti bor ima male zahtjeve za održavanjem tokom sezone, jedino je potrebno ukloniti korov koji nikne ispod njega. Taj korov tokom sezone preraste visinu biljke i na taj način kvari njen izgled.
Dobro podnosi niske temperature čak do – 35 °C. Koristi se za izradu bonsai oblika.


Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Poljskoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.
Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs

Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Tehnički podaci

Pakiranje-posuda
 • Posuda - P9/0,5l
Proizvedeno u
 • Poljska
Način proizvodnje
 • In vitro
Broj posjetitelja: 0