Profi program

PROFI Programi AGRO CS Garden-a
Pored svojih standardnih proizvoda " AGRO CS a.s. Česka Skalice " kompanija je važan proizvođač i distributer supstrata, tečnih mineralna, organskih minerala i dugoročno djelujućih gnojiva, sjemena trava, travnatih tepiha, pesticida, i raznovrstanih tehničkih uređaja i drugih sredstava za njegu i brigu o biljkama. Mi zauzimamo vodeću poziciju na tržištu potrošača u Češkoj , Slovačkoj , Poljskoj i Mađarskoj.

Profi program uzgoja i održavanja bilja i dekorativnog bilja
Naše prve profi formule datiraju još iz 1996 kada smo kreirali posebne vrste supstrata fokusirane na profesionalne proizvodjače. Asortiman je kasnije proširen sa više vrsta profesionalnih gnojiva, sjemena trave, kontejneskog bilja, pesticida, malča, različitih dekorativnih materijala, itd. Kao rezultat svega toga, danas imamo veliku i raznovrsnu ponudu naših proizvoda za skoro sve grupe biljnih uzgajivača.

Profi program uzgoja i održavanja travnatih površina
U 2001 godini kompanija je proširila svoje aktivnosti na još jednu grupu klijenata. Ovoga puta riječ je o profi asortimanu za sportske terene, golf terene, nogometne terene i druge profesionalne tranvnate površine. Asortiman je obogaćen velikom ponudom profesionalnih travnjaka (travnatih tepiha), substrata za plastenike, dugoročno djelujućih gnojiva, kao i dekorativnih materijala.
Godine 2004 kompanija je razvila svoje vlastite rasadnike travnatih tepiha i trenutno u ponudi imamo veliki broj najkvalitetnijih travnatih tepiha uzgajanih na površini od 35 ha. Sjemena bazirana na mješavini najkvalitetnijih trava se posebno  pripremaju u skladu za klimatskih uslovima koji odgovaraju našim klijentima i kupcima.
Trenutno ovaj program nudi i kompletan program travnjka za vrtove i parkove. Prvenstveno je baziran na kompletno uređenje budućih površina ispred zgrada, kućnih vrtova, javnih parkova i ostalih javnih površina. Naš PROFI program posebno je usmjeren na brigu o sporskim travnjacima, nogometnim i golf terenima. Naše travnate tepihe danas koristi većina nogometnih klubova u prvoj Češkoj nogometnoj ligi.  Naša ponuda proizvoda i usluga kreirana od strane naših akreditovanih laboranata  u suradnji sa profesionalnim stručnjacima i saradnicima iz ove oblasti.

Program za Golf terene
Golf program uključuje profesionalnu selekciju najkvalitetnijih gnojiva, sjemena i substrata za ozelenjavanje svih zona budućeg golf terena. Dakle ovaj program sastoji se od posebnih proizvoda namjenjenih za formiranje i održavanje budućih golf terena. Bez obzira da li će se budući tereni formirati sijanjem trave posebno odabranim sjemenima ili će se koristiti travnati tepisi rezultat je skoro uvijek savršen. Nakon formiranja travnatog terena isti ostaje u savršenom stanju zahvaljujući njezi i održavanju sa našim fitosanitarnim proizvodima i odgovarajućim gnojivima.

Program za nogometne terene
Ovaj program smo započeli 2005 godine i nastao je kao rezultat bogatog iskustva kojeg smo imali u oblasti golf terena. Program je upotpunjen specijalnim proizvodima za nogometne travnjake. Briga o visokokvalitetnim nogometnim travnjacima počinje analizom i pripremom plana izrade terena, odabirom budućeg sistema zaljevanja, pripremom pogodnog supstrata, odabirom idelnog sjemena trave ili odabir travnatog tepiha ovisno o zahtjevu klijenta. Osim navedenih radnji mi pripremamo i sistem budućeg gnojenja travnjaka. Nakon izrade plana i pristupa se realizaciji istog.

Program za uređenje vrtova i parkova
Program je nastao 2004 godine sa naglaskom na suradnji sa kompanijama koje su specijalizirane za vrtlarstvo i uređenje vrtova i koje imaju iskustvo u projektovanju i izradi travnatih površina. Glavni cilj ovog programa je intezivno zadovoljiti potrebe tržišta u oblasti uređenja i održavanja profesionalnih vrtova i parkova kao i privatnih vrtova i javnih površina.

Program travnatih tepiha
AGRO Turf tepisi (busjeni) se odlikuju visokom kvalitetom postignutom zahvaljujući najkvalitetnijim mješavinama sjemena trava. Travnati tepisi su intezivno njegovani i vrlo brzo se adaptiraju na mjestu buduće ugradnje. AGRO CS ima najveći rasadnik u Češkoj (35 ha) za uzgoj visokokvalitetnih travnatih tepiha (busjena) koje dobijamo zahvaljujući najnovijim tehnologijama i vrhunskim mašinama. Pored toga naša kompanija pruža savjetodavne usluge prije, tokom i poslije  instalacije terena.

Prikaži