Smokva Francesca P13 kom

 • Smokva Francesca P13 kom
 • Smokva Francesca P13 kom
 • Smokva Francesca P13 kom
 • Smokva Francesca P13 kom

Smokva Francesca P13 kom
Ficus Carica

Odličan je  izvor minerala, vitamina i antioksidansa. Jedna je od najotpornijih sorti na mraz, pogodna za naše krajeve. Starije biljke  su otpornije na niske temperature (-20 C), mlađe biljke se moraju zaštiti zimi ( - 15 C). Plod je žućkasto-zelene boje.

Šifra artikla: 1-529 CZ
KM 8.00
sa PDV

SMOKVA FRANCESCA - Ficus Carica

Francesca je jedna je od najotpornijih sorti na mraz, pogodna za naše krajeve. Zahtijeva puno sunca i topline. Cvjeta od III do VI mjeseca. Starije biljke  su otpornije na niske temperature (-20 C), mlađe biljke se moraju zaštiti zimi ( - 15 C). Raste na nepristupačnim, krševitim i glinastim tlima, sa ph 6,0-7,5 Plod je žućkasto-zelene boje, zri od VIII – IX mjeseca. Raste do visine 3m.

Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Češkoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.
Takodjer, primamo narudžbe iz Srbije i Crne Gore, te radimo minimalno dva puta re-export za Srbiju i Crnu Goru. Redistribuciju sadnog materijala u Srbiji radi naša firma NET GREEN III doo NOVI SAD (brza pošta BEX) a u CRNOJ GORI jedna od naših partnerskih firmi iz Podgorice.  Narudžbe za Srbiju možete izvršiti na sljedeće kontakte: +381 66 517 37 37, +381 66 517 82 33  , info@kupisadnice.rs  prodaja@kupisadnice.rs
Narudžbe za Crnu Goru možete izvriti na kontakte NET GREEN BiH.

Tehnički podaci

Pakiranje-posuda
 • Posuda - P13/1l
Proizvedeno u
 • Češka
Način proizvodnje
 • In vitro
Broj posjetitelja: 0