ALEOX AGRO 100 ml

kom Biostimulator, organskog porijekla

ALEOX AGRO 100 ml
KM 45.00 KM 40.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla23-008-1
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Shema popusta
  • 1 = KM 40.00
  • 5+ = KM 35.00

U ponudi imamo prirodni visokoefikasni biostimulator  sa kojim su Ruski naučnici napravili prekretnicu u Ruskoj poljoprivredi, te povećali produktivnost i smanjili stopu smrzavanja prvenstveno ozimih pšenica za više od 50% kao i drugih ratarskih, povtlarskih i voćnih kultura. Primjenjiv je na sve biljne vrste, 100% je organski proizvod, dobija se liofilizacijom iz Sibirskog Ariša i Sibirske crne Breze.
ALEOX AGRO – predstavlja složeni rastvor koji omogućava zdrav rast biljaka i bogate prinose.Ovaj novi proizvod sastoji se od specifičnih biljnih derivata - bioflavonoida i ekscipijenskog kompleksa. Flavonoidi (od latinske riječi "flavus - žuto") su prirodni hemijski spojevi u biljkama koje se koriste u prehrambenoj industriji, kao dodatak israhrani i proizvodnji biljnih lijekova. Znanstvena istraživanja pokazala su da prirodni antioksidacijski kompleks ima pozitivan uticaj na ljudsko tijelo, a najvažnije je istražiti da li bioflavonoidi izazivaju alergijsku reakcijiu, da li su antioksidativni i imaju antibakterijski učinak i efikasnost u borbi protiv raka. Međutim, Rokiprag ima povoljan uticaj na tlo i biohemijske procese u biljkama. On predstvalja osnovu novog kondicionera tla koji značajno podiže njegova kvalitativna svojstva. Zbog dubokog poznavanja prirodnih flavonoida, naučnici su odlučili koristiti sva druga važna svojstva tih spojeva u bezbroj mogućnosti.

Prirodni antioksidanti u relativno malim količinama nalaze se u svim dijelovima biljke, jer određuju kritične procese kao što su rast biljaka, razvoj korijena, uzimanje hranjivih tvari, zaštita od patogena, prijenos podataka na druge biljke i simbioza s " dobri "mikroorganizmima tla.
ALEOX AGRO - je potpuno prirodna emulzija bez sastojaka koji su dobijeni uobičajenom hemijskom sintezom. Napredovanjem poljoprivredne tehnologije on postaje sve popularniji ne samo za povećanje prinosa, već i za kvalitetu povrća te sigurnu i ekološku održivost. Podaci istraživanja gnojidbe biljaka umjetnim gnojivima pokazuju da biljke apsorbiraju samo dio korisnih materijala, dok se ostatak dispergira u okoliš ili se pretvara u  oblike teško dostupnim biljkama.Veliki poljoprivredni uzgajivači koji koriste mineralno gnojivo ne samo da ne uspijevaju postići potpunu funkcionalnost gnojibe, nego također imaju negativan utjecaj na okoliš (podzemne vode i tla), zbog čega se u Evropi i svijetu potiče razvoj ekoloških, prirodnih, biodinamičkih farmi. Iz tih razloga, sve više i više potencira se na korištenju organskog, bio-organskog gnojiva. Ovisno o zakonskom okviru svake države, samo neka gnojiva su dopuštena na organskim i biodinamičkim proizvodnih gospodarstava. Ovaj kompleks bioflavonoida prirodno izoliran iz biljaka, mogao bi potencijalno biti korišten ne samo u tradicionalnim poljoprivrednim gospodarstvima, već i na organskim gospodarstvima, ili onim gospodarstvima koja imaju za cilj da dobiju najkvalitetnije poljoprivredne proizvode.
ALEOX AGRO olakšava apsorpciju hranjivih tvari.
Imunomodulator sadržan u bioflavonoidima,jednom kada se inkorporira u tlo, elemente koji su dostupni biljci u malim količinama (poput fosfora ili željeza) prevodi u više dostupni oblik biljkama i mikroorganizmima u tlu. U tu svrhu biljke same prirodno oslobađaju flavonoide iz korijena, ali osim unošenja u tlo tih spojeva, dodatno se poboljšavaju dostupnost hranjivih tvari kao i njihovo usvajanje. Od prirodnih antioksidanta sa sposobnošću stvaranja složenih spojeva neophodnih hranjivih elemenata, poboljšat će se dostupnost hranjivih tvari kao i transportni procesi u biljkama. Biljka usporava ispiranje neiskorištenih hraniva u dublje slojeve tla ili podzemne vode. Budući da se flavonoidi prirodno unose u tlo, postojeće hranjive materije i elementi u tragovima bit će dostupni za oblike biljaka, koristeći ALEOX AGRO. Također se poboljšava usvajanje mineralnih gnojiva u tlu.

Prirodni antioksidacijski kompleks potiče saradnju biljaka i mikroorganizama tla
Bioflavonoidi bez poboljšanja apsorpcije hranjivih tvari igraju važnu ulogu u aktiviranju obostrano korisnih biljaka, bakterija i biljaka, te "dobrog" odnosa između gljivica tla. Zbog tih odnosa, rast biljaka se poboljšava i biljka postaje razvijenija. Budući da ALEOX AGRO inkorporira spojeve koji intenziviraju rad korisnih bakterija u tlu, uključujući i mikroorganizame azotofiksatore iz atmosfere, biljka se bolje razvija i zbog azot iz zraka. Iz tog razloga dolazi do povećanja sadržaja biljnih bjelančevina, te biljke postaju sve vrijednije i kao hrana za ljude i za životinje. U odnosima biljaka i bakterija, obje vrste organizama u okoliš oslobađaju tvari koje poboljšavaju hemijska svojstava tla. Ova korisna saradnja biljaka i bakterija koja jača korijenje biljke intenzivirajući metabolizam, te biljke mogu doći do hranjivih materija u dublljim slojevima tla. Dakle, bioflavonoidi sadržani u ALEOX AGRU djeluju kao signalne molekule i kojima biljka privlači korisne "dobre" bakterije i potiče njihov razvoj i interakciju s biljnim korijenima. Ovi procesi ubrzavaju rast i razvoj biljaka, doprinoseći poboljšanju kvalitete usjeva.
Komunikacija biljaka

2007. godine kanadski naučnici su napravili nevjerojatno otkriće, što je otkrilo još jednu posebno značajnu ulogu biljnih bioflavonoida. Naučna istraživanja pokazala su da se biljke mogu prepoznati i razmjenjivati ​​informacije. Ta interakcija odvija se između biljaka na molekularnom nivou, a molekula signala je, posebno određeni bioflavonoid.
Jedna vrsta biljnih flavonoida omogućava biljkama prepoznavanja iste biljne vrste, drugim riječima, njenog brata koji "raste u blizini" te pomažu mu da raste. Ova pomoć ogleda se u tome da biljka ne dozvoljava  korijenovom sistemu da se proširuje previše, omogućujući svojim susjedima da se uspješno razvijaju i rastu zajedno, međutim, ukoliko biljka prepozna stranca, drugu vrstu biljke, počinje širiti svoj bujan korijenov sistem, pokušavajući otjerati korovsku biljku. Učnikovitost ALEOX AGRA ogleda se i u prepoznavanju flavonoida strane biljke, zbog čega se povećava konkurentnost biljke, korijen raste i jača sistem korijena, a istodobno cijela biljka postaje sve veća i otpornija na bolesti. Drugim riječima, bioflavonoidi mogu poslužiti kao alat za poticanje rasta biljaka.

Rokiprag zaustavlja štetne, biljne bolesti - uzrokovane bakterijama
Povećanje biljke, brz rast i razvoj, te njihova otpornost na bolesti i štetnike mogu se postići ne samo sposobnošću biljke da učinkovito apsorbira hranjive sastojke, ostvaruje saradnju sa korisnim mikroorganizmima, ili se tradicionalno tretira pesticidima, nego i prirodnom zaštitom biljke od štetnih djelovanja. Ove biljne materije se razlikuju i pomažu bijci u samoodbrani od patogena. Ti se materijali mogu dodatno davati biljkama prirodnim proizvodima, poput ALEOX AGRA. Prilikom istraživanja je utvrđeno da bioflavonoidi, osim prethodno navedenih karakteristika, također imaju antifungalna, antibakterijska i antivirusna djelovanja. Antimikrobni učinak prirodnih antioksidansa u ćeliji na molekularnom nivou i kada je povezan s određenom molekulom flavonoida može pomoći. Dakle, ALEOX AGRO sadrži komponentu koja biljaka pomaže na prirodan način, bez štetnog djelovanja prema čovjeku i okolišu.
Prirodno, sigurno za okoliš i zdravlje ljudi
Kao što je već spomenuto, ALEOX AGRO je prirodan, jer su njegove komponente izvedene iz biljaka umjesto sintetskog kemijskog puta kao što je slučaj kod većine drugih gnojiva i kondicionera tla. Flavonoidi čuvaju okoliš, zdravlje ljudi. Imunomodulatorske komponente su netoksične i sigurne za okoliš, jer u zemljama poput SAD-a, Rusije, CIS zemalja, Kine, Japana i drugih nema propisa. Kompleks prirodnih antioksidansa koji su dio pojedinačnih materijala koristi se u prehrambenoj industriji (na primjer, mliječnoj industriji i proizvodnji pića), proizvodnji dodataka prehrani i dijelovima kozmetičkih kompozicija.

Može se miješati s drugim aktivnim sastojcima
U savremenim tehnologijama uzgoja poljoprivrednih kultura za povećanje produktivnosti i kvalitete proizvodnje, zajedno s makroelementima (azot, fosfor, kalijum), važno mjesto zauzimaju gnojiva koja u svom sastavu sadrže mikroelemente, aminokiseline, prirodne fitohormone itd. Pored toga, proizvodi nove generacije ekološki su i savršeno sigurni za čovjeka i okoliš.

Jedan od glavnih smjera je proizvodnja formulacija na osnovi tvari izoliranih iz biljaka sa izraženim imunomodulacijskim svojstvima. U Rusiji je razvoj takvih proizvoda intenziviran posljednjih 15 godina. Trenutno se registriraju i uspješno koriste proizvodi temeljeni na triterpeninskim kiselinama i dihidrokvercetinu, izolirani od različitih vrsta crnogoričnih stabala.

Naša tvrtka predstavlja gnojiva dobijena iz biljnih sirovina sa imunomodulacijskom i anti-stresnom nadaleko poznatom bioflavonoidu DIHIDROKVERCETIN-u.

ALEOX AGRO, (50 G / L DIHIDROKVERCETIN).

Zbog dihidrokvercetina, proizvod ALEOX AGRO povećava aktivnost gena značajnih za stres biljka. Smanjenjem vaskularne afekcije gljivičnim i bakterijskim bolestima, pogodno utiče na funkciju sistema provođenja hraniva u biljci, poboljšavajući opskrbu njihovog nadzemnog dijela hranjivim tvarima i povećavajući transport fotosintetskih proizvoda iz lista u plodove i korijenov sistem. Doprinosi povećanju sadržaja hlorofila u biljkama, a time i intenziviranju fotosinteze, povećavajući produktivnost uzgoja biljaka.

Visoka imunoprotektivna učinkovitost dihidrokvercetina omogućava smanjenje zaraze biljaka od plijesni, septorie i helmintosporize za 30-50%, ima značajan uticaj na smanjenje razvoja hrđe, tuleži korijena i korova.
SVOJSTVA PROIZVODA
Pojačava energiju klijavosti sjemena i intenzitet razvoja korijenovog sistema.
Povećava produktivnost i kvalitetu proizvoda.
Sprječava razvoj nekih gljivičnih i bakterijskih infekcija.
Potiče brže sazrijevanje, biološku i tehnološku zrelost.
Povećava otpornost usjeva na različite stresne situacije (nedostatak vlage, mraz, mehanička oštećenja, tretman herbicidima i dr.).

Metoda stope tretmana i potrošnja:
1) Obrada sjemena prije sjetve od 80 ml / t, brzina potrošnje radne tekućine 10 l / t
2) Prskanje tokom vegetacijskog razdoblja usjeva od 80 ml / ha, protok radne tekućine 300 l / ha: 1. - u fazi početka dizanja, 2. - u fazi pojavljivanja zastavice.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju