Gnojivo Fenix Balanced

kom Gnojiva, profi program

Gnojivo Fenix Balanced
Pogledaj varijante *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla26-302
5 zvjezdice u 1 recenzijama Napiši recenziju
Jedinstven asortiman gnojiva koji koriste sporo otpuštajući efekat azota komprimiran u granule različitih dužina lanaca urea molekula.

Ovaj članak je dostupan u raznim modelima

Gnojivo Fenix Balanced - Spring 22-05-11 + 2MgO

Gnojiva, profi program

26-302-1
na upit
kom

Gnojivo Fenix Balanced - Summer 19-08-19 + 2MgO

Gnojiva, profi program

26-302-2
KM 109.00
kom

Gnojivo Fenix Balanced - Autumn 13-05-24 + 3MgO

Gnojiva, profi program

26-302-3
na upit
komAsortiman proizvoda Fenix ​​gnojiva donosi vašem travnjaku samo hranjive tvari koje su mu potrebene. Prilikom razvoja Fenix ​​gnojiva, vododili smo se provjerenim znanjima koji dolaze od strane stručnjaka i profesionalaca u ovoj oblasti kao i zahtjeva i potreba naših klijenata.

 • Uravnotežena granulacija
 • Gnojiva sa sporo-otpuštajućim azotom
 • Kontrolisano otpuštanje azota sa drugim sadržajima
 • Zastupljenost svih važnijih hranjivih tvari

Fenix gnojiva su namjenjena posebno za golf terene i njihove popratne sadržaje, kao i za sve travnate sportske terene. Preporučujemo njegovu upotrebu za travnjake koji zahtijevaju kvalitet, ujednačen rast i istovremeno lijep izgled.

Prednosti:

Dovoljan omjer azota utiče na na rast trave već u roku od 7 dana od gnojidbe.

 • Dio azota je u takvoj formi da počinje progresivno djevlovati sa zakašnjenjem da bi obezbjedio prehranu hranjivim tvarima 2-3 mjeseca nakon primjene gnojiva.
 • Gnojiva su zamišljena (omjer njihovih hranjivih tvari ) tako da se prilagode različitim zahtjevima biljaka prema njihovom rastu i promjenjivim vremenskim uslovima tokom godine.
 • 4 primjene ovog gnojiva imaju efekat kao 14 primjena (tretmana) klasičnim gnojivima.
 • Pomažu pri formiranju obilanog, zdravog, i jakog travnjaka.
 • Pomažu da se smanji stres i šok koji biljka može imati u toku ljeta i zime za vrijeme velikih suša, hladnoće i mrazeva.
 • Kalibracija granula od 2-3 mm osigurava mnogo bolju primjenu i djelovanje gnojiva.
 • Gnojiva ne sadrže azot u obliku nitrata ( NO3- ) kako bi se smanjilo ispiranje azota iz tla.

FENIX asortiman se sastoji od tri linije: FENIX Basic i Fenix ​​Premium - oba s kontroliranim otpuštanjem azota i FENIX Balanced sa sporim otpuštanjem azota.

XCU je nova generacija granula dizajniranih u slojevima. Urea zrno je obloženo slojem polimera i sumpora (PCSCU). Sadrži veći procenat azota (43%) od ostalih gnojiva na tržištu danas, tako da sa smanjim količinama gnojiva se mogu tretirati veće površine travnjka i time smanjiti troškovi.

MU (metilen urea) je poseban sporo-otpuštajući azot dobiven kondezacijim urea molekula sa formaldehidom pod strogo definisan uslovima, formirajući na taj način polimer lance različitih dužina. Oslobađanje azota kod MU tehnologije ovisi o dužine polimer lanca i odnosa izmežu brzo-otpuštajućeg azota (optopivog u vodi) i sporo-otpuštajućeg azota (neotoopivog u vodi). Kraći lanci su topljiviji i podložniji mikrobnom dejstvu tla dok su duži lanci sporije topljivi i potrebno je više vremena za djelovanje mikroba tla na iste.FENIX Balanced


Jedinstven asortiman gnojiva koji koriste sporo otpuštajući efekat azota komprimiran u granule različitih dužina lanaca urea molekula.

Ova linija proizvoda razilkuje se od Basic linje po tome što sadrži 40% ukupne količine azota u obliku MU granule. To je gnojivo koje postepeno otpušta azot prilikom mikrobioloških aktivnost u tlu. Shodno s tim gnojivo ima učinak na duži vremenski period. Sva Fenix ​​Balanced gnojiva sadrže jednak udio hranjivih tvari, uključujući fosfor i magnezij. Uravnotežen rast garantuje postepeno dugoročno otpuštanje azota koji se nalazi u MU granuli. Sva Fenix Balanced gnojiva su u granulama veličine 2-3 mm sa preporučenom stopom primjene 25 - 35 g/m².

FENIX Balanced Spring 22-05-11 + 2MgO
- Stimuliše aktivan rast i čuva travnjak zelenim duži vremenski period. Ovo gnojivo je dizajnirano za gnoidbu područja koja zahtijevaju regeneraciju poslije zime ili mehaničkih zahvata. Hranjive materije iz MU granule oslobađaju se prema potrebi biljaka i zbog toga je Fenix Balanced jedno od najučinkovitijih gnojiva.

FENIX Balanced Summer 19-08-19 + 2MgO
- Gnojivo dizajnirano za ljetnu redovitu gnojidbu i ovo gnojivo sadrži sve hranjive tvari potrebne biljkama tokom ljeta.

FENIX Balanced Autumn 13-05-24 + 3MgO
- Preporučuje se za gnojidbu travnjaka koji zahtijevaju veći sadržaj kalijuma. Umjetno gnojivo sa većim sadržajem kalijuma se koristi prije zimskog i ljetanog perioda stresa.Recenzije

Broj gostiju: 1
Prosječna ocjena: review.stars Napiši recenziju
24-01-2018
pitanje za preporuku
Zanima me, buduci da se moja porodica bavi dizajniranjem mini-
parkova i igralista za djecu..kakav je ucinak Fenix gnojiv, koja
kolicina se inace preporucuje, za recimo nekih ha povrsine, cisto
orjentaciono. Jos nismo radili sa doticnim proizvodom, no
prijatelj mi je ukazao da ga imate u ponudi pa je potaknuo moju
paznju. Biste li mi vi preporucili ovaj ili neki drugi artikal
koji imate u ponudi a koji je po recepturi namijenjen za
profesionalno odrzavanje travnjaka? Zainteresirani smo za
saradnju.

NET GREEN: Poštovani, molim da se javite na 062 904 685 i dobijate preporuku za FENIX i ostale preparate. Hvala, lp
Damir Z.