Gnojivo Fenix Premium

kom Gnojiva, profi program

Gnojivo Fenix Premium
Pogledaj varijante *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla26-308
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Jedinstven asortiman gnojiva sa kojim potižemo ujednačenu prehranu hranjivim tvarima na svim dijelovima travnjaka.

Ovaj članak je dostupan u raznim modelima

Gnojivo Fenix Premium - Spring 22-05-11 + 3MgO

Gnojiva, profi program

26-308-1
na upit

Gnojivo Fenix Premium - Summer 19-00-19 + 3MgO

Gnojiva, profi program

26-308-2
Na upit

Gnojivo Fenix Premium - Autumn 13-00-26 + 3MgO

Gnojiva, profi program

26-308-3
Na upit


Asortiman proizvoda Fenix ​​gnojiva donosi vašem travnjaku samo hranjive tvari koje su mu potrebene. Prilikom razvoja Fenix ​​gnojiva, vododili smo se provjerenim znanjima koji dolaze od strane stručnjaka i profesionalaca u ovoj oblasti kao i zahtjeva i potreba naših klijenata.

 • Uravnotežena granulacija
 • Gnojiva sa sporo-otpuštajućim azotom
 • Kontrolisano otpuštanje azota sa drugim sadržajima
 • Zastupljenost svih važnijih hranjivih tvari

Fenix gnojiva su namjenjena posebno za golf terene i njihove popratne sadržaje, kao i za sve travnate sportske terene. Preporučujemo njegovu upotrebu za travnjake koji zahtijevaju kvalitet, ujednačen rast i istovremeno lijep izgled.

Prednosti:

Dovoljan omjer azota utiče na na rast trave već u roku od 7 dana od gnojidbe.

 • Dio azota je u takvoj formi da počinje progresivno djevlovati sa zakašnjenjem da bi obezbjedio prehranu hranjivim tvarima 2-3 mjeseca nakon primjene gnojiva.
 • Gnojiva su zamišljena (omjer njihovih hranjivih tvari ) tako da se prilagode različitim zahtjevima biljaka prema njihovom rastu i promjenjivim vremenskim uslovima tokom godine.
 • 4 primjene ovog gnojiva imaju efekat kao 14 primjena (tretmana) klasičnim gnojivima.
 • Pomažu pri formiranju obilanog, zdravog, i jakog travnjaka.
 • Pomažu da se smanji stres i šok koji biljka može imati u toku ljeta i zime za vrijeme velikih suša, hladnoće i mrazeva.
 • Kalibracija granula od 2-3 mm osigurava mnogo bolju primjenu i djelovanje gnojiva.
 • Gnojiva ne sadrže azot u obliku nitrata ( NO3- ) kako bi se smanjilo ispiranje azota iz tla.

FENIX asortiman se sastoji od tri linije : FENIX Basic i Fenix ​​Premium - oba s kontroliranim otpuštanjem azota i FENIX Balanced sa sporim otpuštanjem azota.

XCU je nova generacija granula dizajniranih u slojevima. Urea zrno je obloženo slojem polimera i sumpora (PCSCU). Sadrži veći procenat azota (43%) od ostalih gnojiva na tržištu danas, tako da sa smanjim količinama gnojiva se mogu tretirati veće površine travnjka i time smanjiti troškovi.

MU (metilen urea) je poseban sporo-otpuštajući azot dobiven kondezacijim urea molekula sa formaldehidom pod strogo definisan uslovima, formirajući na taj način polimer lance različitih dužina. Oslobađanje azota kod MU tehnologije ovisi o dužine polimer lanca i odnosa izmežu brzo-otpuštajućeg azota (optopivog u vodi) i sporo-otpuštajućeg azota (neotoopivog u vodi). Kraći lanci su topljiviji i podložniji mikrobnom dejstvu tla dok su duži lanci sporije topljivi i potrebno je više vremena za djelovanje mikroba tla na iste.
FENIX Premium


Jedinstven asortiman gnojiva sa kojim potižemo ujednačenu prehranu hranjivim tvarima na svim dijelovima travnjaka. FENIX Premium asortiman proizvoda je dizajniran za redovnu gnojidbu travnjaka od kojih se očekuje bezprijekoran izgled. Još jedna velika prednost ovih gnojiva jeste što ne ispušta hlorid u prirodu.
Ova liniju proizvoda odlikuje sadržaj od 50 % od ukupnog iznosa azota u formi urae granule koja je obložena sa 2 sloja, jedan sloj polimera i jedan sloj poli-sumpora. Ova kombinacija premaza sumpora i polimera pruža dugoročan učinak gnojiva. Sva Fenix Premium gnojiva su u granulama veličine 2-3 mm sa preporučenom stopom primjene 25 - 35 g/m².

FENIX Premium Spring 22-05-11 + 3MgO
Dizajnirano za travnjake sa vrhunskim programom održavanja, uključujući i gnojiva. Osnova dugoročnog učinka gnojidbe je visokog sadržaja hranjivih tvari i postepeno otpuštanje azota.

FENIX Premium Summer 19-00-19 + 3MgO
Dizajnirano za redovno ljetnu gnojidbu travnjaka vrhunske klase sa uravnoteženim odnosom hranljivih sastojaka i dugoročni učinak obložene XCU granule. Osnova dugoročnog učinka gnojidbe je visokog sadržaja hranjivih tvari i postepeno otpuštanje azota.

FENIX Premium Autumn 13-00-26 + 3MgO
Ovo gnojivo je dizajnirano za jesenju gnojidbu, pripremu travnjaka za duži period tokom jeseni i zime zbog očekivanih strasova tokom hladnijih dana i mrazeva. Osnova dugoročnog učinka gnojidbe je visokog sadržaja hranjivih tvari i postepeno otpuštanje azota.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju