Ruska borovnica 'HONEYBEE' 1,5lit

kom Lonicera kamtschatica - Haskap, Kamčatka

Ruska borovnica 'HONEYBEE' 1,5lit
Ruska borovnica 'HONEYBEE' 1,5lit
Ruska borovnica 'HONEYBEE' 1,5lit
KM 12.50 sa PDV *Cijene uključuju PDV
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Iznimno je ukusnog ploda, nisko zahtjevna i izuzetno otporna  na mraz. Plodovi su bogati izvor vitamina C, A, željeza i joda. Sadrži vlakna, mnoštvo vitamina A, iznimno mnogo vitamina C i sve esencijalne minerale, i ima najvišu koncentraciju magnezija, fosfora, kalcija, kalija i željeza nasuprot svim ostalim bobicama.
KAMČATSKA BOROVNICA 'HONEYBEE' - Lonicera kamtschatica

Glavna svojstva: slatkog okusa, najbolje je jesti svježe, dobar oprašivač usred sezone
Izlaganje: puno sunca do djelomične sjene
Vlažnost tla: vlažno tlo
Razdoblje cvatnje: od aprila do maja
Razdoblje plodonošenja: sredina juna
Otpornost na temperature:  -45,5 °C
Visina i širina zrelog grma (maks.): visina: 5 stopa (1,5 m) širina: 5 stopa (1,5 m)
Upotreba: voćnjaci, živice, zasloni, opća upotreba u vrtu, plantaže

Honey Bee Haskap je otporan listopadni grm. Honey Bee Haskap proizvodi trpkije plodove od sorti Borealis i Tundra i duže čuva svoje plodove. Listovi ovog haskapa otporni su na sunčane opekline i pepelnicu. Honeybee Haskap izvrstan je oprašivač za sorte Borealis, Tundra ili Indigo.
Uzgoj i njega
Haskap se smatra nezahtjevnim grmljem, vrlo je otporan na mraz i sušu, pod uvjetom da im se osiguraju pravi uvjeti. Najbolje raste na sunčanim položajima; Dobro uspijeva i u polusjeni. Najbolji urod postići ćemo ako haskap posadimo na blago kiselim tlima (pH 5,5 - 6,5).
Sadnja haskapa
Ako planiramo ručnu berbu, sadnice kamčatske bobice 'Vostorg' sadimo svakih 1,5 m u redu, držeći razmak između pojedinih redova oko 2,5-3 m.
U slučaju strojne berbe (kombajnom) grmovi se mogu saditi gušće, au pojedinim redovima ostaviti veći razmak (0,6-0,7 m x 4-4,2 m).
Sjetimo se da kamčatski grmovi ne podnose prekomjerno zadebljanje izbojaka. Prije sadnje tlo treba opskrbiti stajskim gnojem u dozi od 30 t/ha. Da bi prinos bio dovoljno visok, treba posaditi 2-3 različite sorte koje će se međusobno oprašivati.
Rezidba
Bobice kamčatke se uopće ne orezuju prvih 4-5 godina nakon sadnje. Prvi rez od se radi nakon cca 5 godina (ovisno o potrebi) radi uklanjanja starih mladica. Zahvaljujući tome, mlađi izdanci će dobiti više svjetla, a mi ćemo dobiti priliku da formiramo grm.
Rezidba se može obaviti nakon berbe plodova ili prije cvatnje.

Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Poljskoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Značajke proizvoda

Pakiranje-posuda Posuda - P9/0,5l
Korijenov sustav Kontejniran
Proizvedeno u Poljska
Vrijeme sadnje i isporuke tokom cijele godine

Sve oznake