FLORIA smjesa za prozračivanje travnjaka 4u1 1kg

kom

FLORIA smjesa za prozračivanje travnjaka 4u1 1kg
KM 11.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla25-975-1
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Sastav: zeolit, prirodno organsko gnojivo, sjeme i hidrogel
Regeneracija i brza popravka travnjaka nakon prozračivanja
4 u 1 Smjesa za prozračivanje travnjaka
Sastav: zeolit, prirodno organsko gnojivo, sjeme i hidrogel


  • regeneracija i brza popravka travnjaka nakon prozračivanja
  • sadrži brzorastuće sjeme trave - novi travnjak će niknuti unutar 14 dana
  • Hidrogel zadržava vlagu u blizini klijajućih sjemenki trave
  • gnojivo će novonastaloj travi opskrbiti dovoljno hranjivih tvari za zdrav rast
  • zeolit ​​sprječava ispiranje hranjiva i smanjuje kiselost tla
  • jednostavna ručna aplikacija


Više o proizvodu
Izgleda li vaš travnjak ružno? Je li protkan slamom od trave, mahovinom i ima li mnogo golih mjesta? Tada je krajnje vrijeme da prozračite travnjak. Ali nakon svake vertikulacije travnjak izgleda mnogo lošije i tako tretirano područje mora se brzo sanirati. Kako bi se ubrzala obnova travnjaka idealno je koristiti FLORIA Vertikulirajuću smjesu. Prozračujuća mješavina zeolita sa sjemenkama trave, prirodnim gnojivom i hidrogelom poboljšava njegovu cjelokupnu regeneraciju. Travnjak je prethodno lijepo ozelenjen i spreman za punu upotrebu.

Od čega se sastoji smjesa za prozračivanje?

Mješavina je napravljena od prirodnog zeolita, prirodnog organskog gnojiva, sjemena trave i hidrogela koji veže vodu.

Kako djeluje smjesa za prozračivanje ?

Sjeme trave brzo ispunjava prazne prostore na travnjaku. Organsko gnojivo opskrbljuje travnjak i klijajuće sjeme potrebnim hranjivim tvarima te pokreće brzu regeneraciju i intenzivan rast trave. Zeolit ​​je u stanju zadržati slobodne hranjive tvari, a zatim ih ponovno otpustiti za potrebe biljaka, čime se poboljšava njihova iskoristivost. Hidrogel je komponenta koja poboljšava iskorištenje vode iz navodnjavanja, posebno za posijano sjeme i proklijale mlade biljke koje na početku još nemaju dovoljno razvijen korijenov sustav.

Primjena: mart - septembar

Kako postupiti i kada koristiti?

Vertikalna smjesa koristi se od sredine marta do kraja septembra. Najbolje vrijeme za vertikuliranje vašeg travnjaka je od sredine aprila do sredine maja, a zatim od kraja avgusta do kraja septembra. Mješavina je također prikladna za korištenje nakon ručnog kopanja mahovine i stare trave s travnjaka te po potrebi za regeneraciju tankih ili oštećenih travnjaka. Smjesu dobro promiješajte neposredno prije nanošenja. Nakon vertikulacije (ili nakon iskopavanja mahovine i stare trave s travnjaka) cijelu površinu posipajte smjesom za prozračivanje (u dozi od cca. 50 g/m2) i polagano zalijevajte kako bi spriječili ispiranje sjemenki trave. U prva 2 tjedna površina ne smije se isušiti i treba je zalijevati svaki dan. Nakon što su šupljine zacijelile, cijeli travnjak održavajte na standardni način (zalijevanje, gnojenje, košnja itd.). Najprikladnije razdoblje za primjenu je dugotrajno oblačno vrijeme.


Doziranje: 50 g/m²
Rok trajanja: 3 godine od datuma proizvodnje

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju