ARONIC

kom Mašina za berbu aronije

ARONIC
ARONIC
ARONIC
NA UPIT *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla29-102
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Univerzalna mašina za berbu plodova aronije.

Kombajn ARONIC

Kombajn ili berač JAREK 5 se proizvodi i u verziji za berbu aronije i dobio je naziv ARONIC. Opremljen je jednim shaker-om (protresač) sa povećanjem energetskih vibracija i izmijenjenim slajdovima za grmlja. Zbog većeg prinosa aronije u odnosu na ribizle, kapacitet za žetvu aronije je manji i iznosi 0,08 - 0,2 ha/h. Berba aronije traje duže i učinkovitost berbe uglavnom ovisi o veličini grmlja i održavanja plantaže. Preporučljivo je da ne dozvolite da grm naraste previsoko, optimalna visina grma iznosi 1,0 - 1.8 m . Preciznost berbe dostiže 98 %, a iznos od nečistoća i oštećenja ploda ne prelazi 1 %.

  • ARONIC se odlikuje visokom kvalitetom izrade i jednostavnim modularnim dizajnom. To omogućava mašini podešavanje prema potrebama kupaca i promjenu konfiguracije po potrebi. Za pogon se preporučuje da koristite traktor sa malim brzinama rada. Pogon radnih grupa je u potpunosti baziran na hidraulici.
  • Moguće konfiguracije, metode prikupljanja voća i kontrola načina rada su isti kao kod standardnog JAREK 5 kobajna (berača).

Tehničke specifikacije:

Metoda postavljanja - priključivanja
Za kuku traktora
Upravljanje
Pokretanje kobajna vrši se putem vanjske hidraulike traktora dok upravljanje radnim modulima se vrši hidrauličnom pumpom kroz prijenos.
Potrebna snaga traktora
Min. 22 kW/30 km
Radna brzina
0.6-1.5 km/h
Učinkovitost
0.08-0.2 ha/h
Širina
2 400 mm
Dužina
6 100 mm
Visina
2 500 mm (bez krova  2 000 mm)
Težina
1 850 kg
Posada
Traktor operator + 1

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju