Fraxinus excelsior 50+cm

kom Bijeli jasen, sadnica golih žila

Fraxinus excelsior 50+cm
Fraxinus excelsior 50+cm
Fraxinus excelsior 50+cm
Fraxinus excelsior 50+cm
Fraxinus excelsior 50+cm
Fraxinus excelsior 50+cm
Fraxinus excelsior 50+cm
Fraxinus excelsior 50+cm
KM 4.50 KM 4.00 sa PDV *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla33-002-5
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Listopadno drvo koje može narasti do 30 m.
Fraxinus angustifolia – Poljski jesen
Poljski jasen je vrsta bjelogoričnog listopadnog drveća, koje naraste do 30 metara visine. Prostire se u srednjoj, istočnoj, zapadnoj i južnoj Europi, uglavnom kao drvo nizinskih poplavnih šuma. Autohton je u Hrvatskoj. U mladosti ima glatku, maslinastosivu koru koja u starosti ispuca na sitna, nepravilna, višekutna polja i posivi.
Izbojci su žutozeleni do maslinastozeleni, pokriveni sitnim, rijetkim lenticelama. Pupovi su srednje veličine, pokriveni smeđim, sitnobaršunastim ljuskama. Listovi su neparno perasto sastavljeni, sastoje se od 3 do 11 uskokopljastih, ovalnokopljastih, odozgo tamnomaslinastozelenih, a odozdo više žutozelenih i uz bazu smeđe bradasto dlakavih listića, koji sjede. Rubovi listića su oštro napiljeni, zupci su nejednoliko razmješteni, a vrhovi su okrenuti od plojke.
Cvjetovi su crvenkasto smeđi u produženim grozdovima, izlaze iz lateralnih pupova i izbijaju u proljeće vrlo rano, obično desetak dana prije listova. Za optimalan razvoj traži nizinske, toplije položaje i duboko, dovoljno vlažno tlo. Već je u mladosti prilično fotofilna vrsta, brzog rasta.
Plod je 3 - 5 cm dugačak, smeđi, na vrhu okriljeni jednosjemeni oraščić (perutka); vrh krilca je ušiljen, rjeđe tup; oraščić je uglavnom duži od polovice perutke, spljošten.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Značajke proizvoda

Pakiranje-posuda golih žila + pvc vrećica
Visina/Promjer (cm) 50-70cm
Vrsta Lišćari
Korijenov sustav golog korijena, svježe
Proizvedeno u Mađarska