Ruža - krupnocvjetna

kom Ukrasne sadnice - sadnica golog korijena

Ruža - krupnocvjetna
na upit *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla13-803
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Ruža (lat. Rosa) je rod zeljastih biljaka iz familije Rosaceae. Uzgaja se zbog lijepih mirisnih cvjetovaRose - Ruža

Ruža (lat. Rosa) je rod zeljastih biljaka iz familije Rosaceae. Uzgaja se zbog lijepih mirisnih cvjetova i do danas postoje mnogi hibridi i kultivari ruža koji se međusobno razlikuju po boji i izgledu cvijeta, mirisu i postojanju trnova. Postoji veliki broj divljih ruža, čiji se plod (šipak, šipurak) bogat vitaminom C koristi u ishrani i za pripremu čajeva. Ružu nazivaju i kraljicom cvijeća. Ružine latice sadrže eterična ulja, tanine, šećer, limunsku, jabučnu, vinsku i ćilibarnu kiselinu te niz aromatičnih djelotvornih tvari. Ruža se pored svoje ljepote i mirisa kao ukrasno cvijeće koristi i u: kozmetici, medicini i kulinarstvu. U kozmetici kao razni mirisi ruževa za usne. U medicini kao dio u lijeku. U kulinarstvu kao proizvod pod imenom ružina vodica.

Krupnocvjetna ruža

Krupnocvjetnu ružu prvenstveno karakteriziraju golemi cvjetovi, čiji je promjer obično od 8 do 16 cm. Cvjetovi su im obično puni ili polu-dvostruki, a miris im se kreće od slabo primjetnog do vrlo intenzivnog. Postoje i sorte bez mirisa. Raste pojedinačno u stabljikama, a rjeđe u nekoliko. Prvi cvjetovi pojavljuju se početkom ljeta i ponavljaju cvjetanje do jeseni.
Krupnocvjetne ruže imaju najviše zahtjeve u pogledu tla, njegovog sadržaja i daljnje njege. Potrebna im je dobro obrađena vlažna i humusna zemlja, preporučuje se snažno orezivanje izbojaka i uklanjanje uvelih cvjetova. To je također skupina ruža koja je izuzetno osjetljiva na bolesti ruža, a pažnju treba obratiti na sve simptome koji se pojave na lišću, cvjetovima i stabljikama. Čajni hibridi su zimovodni i mogu zimi čak i na -20°C. Lišće je obično gusto, ali kako se bliži jesen, lišće se odbacuje za zimu.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Značajke proizvoda

Pakiranje-posuda Saksija
Boja Mix
Proizvedeno u Holandija
Isporuka Brzom poštom